Vil vi mobningen til livs, eller vil vi bare tale om den?

Når en ordfører fra regeringspartiet på sin Facebook ifølge Berlingske kan beskylde en advokat, hvis budskab han ikke bryder sig om, for at være betalt af IS og deres sympatisører, så er den rivende gal. Det er bestemt ikke kun i skolegården, vi finder mobning. Den findes overalt, og vi skal turde gøre op med dette fænomen på ALLE områder, hvis vi vil mobningen til livs.

Det er IKKE altid ‘de andre’!

Når man diskuterer mobning, så kommer whataboutism ofte ind i billedet. På de sociale platforme (#SoMe) skjules dette ofte med et spørgsmål, som skal foregive, at stille et spørgsmål, men som hurtigt viser sig at være sealioning. Når et budskab kan kvæles med et afsporet spørgsmål, så ser man ofte, at essensen af budskabet ikke blev forstået, men derimod misforstået. Nogle tror, dette er en fejl – men det er fuldkommen bevidst!

Vi skal turde kalde bluffet, uanset hvor det sker!

Det handler nemlig ikke om hvad andre gør, men hvordan DU og JEG agerer. Så præcist kan det siges.

Det er ikke min nabos skyld, hvis jeg ikke kan opføre mig ordentligt. Det er heller ikke din overbos skyld, hvis du ikke kan opføre dig ordentligt.

Der skal skiftes kultur på alle planer

Jeg har tidligere skrevet seks indlæg om mobning her på bloggen. Det er sjovt nok indlæg, som folk gerne liker, men sjældent deler på sociale platforme, for det er kontroversielt at gå imod strømmen.

Det skal vi turde udfordre!

Det er helt fint, når kendte sætter fokus på mobning, men vi kommer ligesom ikke videre, vel? Så længe vi ikke hver især gør vores til at standse adfærden, så bliver det kun ved snakken.

Jeg husker udmærket, hvordan det var, at bære briller som barn. Eller at være større end flertallet. Faste læsere vil huske, at jeg fokuserede på, at fejre succeser – både de små og de store – i tirsdags. Det er langt bedre, at fokusere på det gode end, at fremhæve de negative ting. Når nogen hæver sig over det generelle niveau, så vil mange i Jantelovens uhellige navn lige give dem én på sinkadusen. Den kloge får tilnavnet ‘professoren’, men så også lige kombineret med et (eller flere) skældsord…

Mobning gør nogle stærke – og knækker andre

Mobningen hærder nogle, men desværre kan den også knække andre. Præcis som de personer, der mobber ønsker det. Vi skal virkelig se at få gjort noget ved dette, for det truer vores sameksistens. Tænk sig, at vi lever i et af de rigeste områder, men samtidig kan vi ikke finde ud af, at agere ordentligt med hinanden.

Det er da fuldkommen vanvittigt!

Vi elsker at tale om, at vi er blandt verdens lykkeligste folk, og samtidig forbigår vi, at mange har det rigtig skidt. Hvis folk var bare en smule mere hensynsfulde og tolerante over for hinanden, så kunne vi nå langt. Det her er ikke raketvidenskab! Det burde være en almen konstatering, og alle burde stå op hver morgen med det klare mål, at glæde sine omgivelser med deres selskab.

Hvorfor gør vi ikke det rigtige, når vi kender effekten af PMI? At bruge Positiv Mental Indstilling som grundsyn for alle dage kan gøre hele forskellen på en gråvejrsdag.

Vil DU gøre en forskel på dine omgivelser, så vær med til at stoppe denne adfærd. Tag en snak med dine børn om mobning. Få svesken på disken. Den tid du bruger på dette kan gøre hele forskellen for dine og andres børn, men sandelig også for venskaber og relationer mellem voksne.

God søndag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.