Pas på dit helbred – husk kontroller og at tage medicinen

I aftes hørte jeg om en lidt ubehagelig ting, som jeg først fik svar på her til formiddag. En tidligere kollega har en kæreste, som fik det rigtig skidt i går. De ventede på vagtlæge. Den slags kan godt gøre mig bekymret på deres vegne, for jeg ved, at hun er glad for både sin kæreste, sine børnebørn og sin hund.

Vigtigt at huske kontroller

Ligesom det er vigtigt at følge sin læges anbefaling af medicin, så er det yderst vigtigt, at man husker løbende kontrol – via blodprøve – så der ikke sker skade på indre organer. Ligeledes øjenlæge årligt, og for nogle fodbehandlinger…

Min ex-kollegas kæreste havde et sukkertal på 24, og havde IKKE været til kontrol i tre år. Dét var knap så smart…

Da vi skrev lidt sammen viste det sig, at han var faldet om sidste år, da han i en periode ikke havde taget sin medicin.

Derfor jeg skriver om det – til advarsel for andre

Hvorfor skriver jeg så om det her på bloggen? For det første skriver jeg ingen navne, for det er kun få, der ved hvilken ex-kollega, jeg stadig taler med, men også fordi læringen ikke ligger i sladder. Det ligger i eksemplet, som måske kan motivere DIG, kære læser, til at huske DIN medicin og DINE kontroller.

Der er flere sygdomme man kan leve fint med her i landet. Nogle kan man måske endda skille sig helt af med, men det primære krav er, at man følger sin medicin og får tjekket sine nøgletal.

Præcis som en virksomhed skal styre sin likviditet og sin bundlinje via nøgletal, så er menneskekroppen den del i tandhjulet vi bare ikke kan erstatte.

Hvis vi først blæser på vores helbred, så kan det gå rigtig galt.

Derfor: husk at passe på dig selv.

God dag til alle bloggens læsere – og god weekend forude. 🙂

About the author

Nyuddannet IT-supporter - blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.