Freudian slips – når folk ufrivilligt afslører deres inderste tanker

Hvad hjertet er fuld af, løber munden ofte af med, og i engelsktalende lande taler man ofte om “Freudian slip”, fordi noget folk fyrer af kan afsløre en hel del om deres tankegang.

Før man drager konklusioner skal man selvfølgelig huske, at folk godt kan lave en talefejl. Det sker for alle, at man glemmer et ‘ikke’ eller et ‘også’, eller hører folk sige ‘hår med ben på’, når alle ved, der menes ‘ben med hår på’…

Freudian Slips – vær vågen, for det kan være vigtigt signal

Dog skal man være opmærksom på, hvis det sker igen og igen. Dels fordi der kan ligge sygdom bag, men også fordi det kan afsløre noget, som vedkommende ikke selv ville sige.

Jeg har bemærket det ofte sker på sociale platforme, hvor enkelte brugere gentagne gange kommer med sure opstød. Den slags kan man godt blive lidt træt af at høre på, for det er gentagelser, som kan drive én til vanvid, hvis man rent faktisk er god til at huske hvad andre siger (eller skriver).

Det var en af mine stærke sider mens jeg var uddannelseskoordinator. Jeg havde ansvar for at skrive en del referater, og havde også tidligere været det mens jeg var TR for kollegerne. Det at skrive referater er ofte noget, mange ikke gider, men min styrke er, at jeg rent faktisk HUSKER hvad der blev sagt. Det er yderst sjældent jeg husker forkert, hvilket godt kan irritere mange, for jeg kan også huske sammenhængene. Selv flere år efter et møde kan der hænge formuleringer fast, og det kan være en styrke, hvis man lærer at bruge det rigtigt… 🙂

Freudian slips er ofte tegn på misundelse og negative tanker

Disse Freudian slips er ofte tegn på enten misundelse eller andre negative tanker. Folk der har specielle kæpheste elsker at gentage sig selv, og engang imellem kan deres irritation over, du ikke leger med på deres julelege irritere dem ganske voldsomt.

Det er derfor høflighed er den rigtige vej. Det lokker folk ud af deres comfort zone, og det afslører de negative tanker, folk nogle gange har om bestemte emner.

Husk, at man bruger billedet, at mørket forsvinder, når lyset tændes. Det sætter fokus på mørke tendenser, hvis du vedbliver med at holde fast i at opføre dig ordentligt og anstændigt – og det styrker din mulighed for at sortere ud i følgerskaren, når folk viser deres sande ansigt.

Brug din energi på dem, der fortjener den

Det gør så ofså, at du kan fokusere din energi på dem, der fortjener den. Du gider ikke leve et liv, der dræner dig, vel? 🙂

Det er præcis derfor vi rydder op, både i vores fysiske omgivelser, men det kan også anbefales på sociale platforme. Du lærer mere af dem, du er uenig med, hvis I kan diskutere ordentligt sammen.

Rigtig god søndag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.