Lidt positive tanker kort før jul

Nu begynder folk så småt at forberede sig på juletiden. Vi hører i nyhederne, at store dele af sundhedspersonalet er hårdt presset her i coronatiden. De folk fortjener stor tak for indsatsen. De har virkelig taget en ordentlig tørn for holdet i år, og der er ingen tvivl om, at tålmodigheden er tyndslidt.

Når folk gerne vil holde ferie, men ikke kan få det, og når folks rammer ændres så voldsomt, som vi alle kan høre det på tv-nyhederne, så kan det godt undre, at nogle af de mennesker som er MINDST påvirket brokker sig mest. Der mangler lidt samfundssind, når man bare sætter sig med armene over kors, og insisterer på en løsning, som passer til dem. Mig-mig-mig mentaliteten er den store juleglæde-dræber…

Alt bliver nemmere, når man tænker positive tanker

Det er vist ingen hemmelighed for faste læsere af denne blog, at jeg mener PMI er løsningen. Positiv Mental Indstilling til tingene kan løfte en udfordring fra et problem til noget, vi rent faktisk kan håndtere.

Vi ved jo alle, at opgaven ikke ændres af hvorvidt vi tror vi kan løse den, men det er helt sikkert, at det ikke bliver nemmere, hvis vi slet ikke tror på os selv… 🙂

Drop klynkeriet!

Der er sket et skred i vores værdisæt her i landet. Tidligere fandt man løsninger, og tog en lille omvej med sindsro. Nu sætter man sig ved sin smartphone, og brokker sig på Facebook, fordi man tydeligvis forventer, at ‘staten’ skal tage sig af DERES problem før alle andre. En syg mentalitet, at man ikke tager personligt ansvar, og gør noget selv, før man forventer, at alle andre skal tage sig af dem, dem og dem…

MolsLinjen gør fx alt de kan for at transportere de folk, som skal mellem Bornholm og Sjælland – enten den ene eller den anden vej.

Jeg tænker, at man i gamle dage ville gøre meget for at hjælpe hinanden. Vi kan indrømmet ikke samles nær så tæt i biler med folk vi ikke kender pga. coronasituationen. Men man kunne måske godt tage over som gående passager frem for, at skulle have bilen med, hvis det kunne skabe lidt plads for andre.

Jeg skal ikke bedømme nogen, for mange synes sikkert selv, de gør meget, men det er altså lidt af et first world problem, at man ikke lige kan få alt, som man selv vil have det.

Jeg har altid søgt positive løsninger. Selv da jeg blev indlagt med 40,4 og en meningokok-meningitis i 1995, undrede lægen sig over mit gode humør. Jeg svarede naturligvis: “Bliver det bedre, hvis jeg begynder at græde?” 🙂

Find så den GODE stemning!

Det er snart jul for filan. Hyg jer, få lidt gløgg, nyd lidt hjemmebag, snak sammen og find den gode stemning. Der har været udfordringer gennem hele året, men nu er det altså på tide, at finde det gode humør.

Glædelig jul til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.