Endelig et stop for olie- og gasudvinding i 2050

Det er glædeligt at notere sig, at de fleste politiske partier endelig er blevet enige om et stop for olie- og gasudvinding i 2050. Det er ikke et sekund for tidligt, at man er blevet enige om denne beslutning.

Det har haltet voldsomt med, at drage konsekvensen af ønsket om en grøn omstilling af samfundet. Regeringen kom, som bekendt, til efter valget grundlovsdag 2019, og siden da har man brugt en masse energi på, at forklare, at pengene kunne være med til at finansiere denne omstilling.

Slut med dobbeltmoral og udenomssnak!

Tålmodigheden var også tyndslidt, for det var snart kun S’ egne vælgere, som kunne blive ved med at anse en nølende regering som aktiv på den grønne agenda…

Geopolitisk vil konsekvensen af en grøn omstilling være, at olieproducerende lande ikke længere vil kunne true verdensfreden, for hvis vi er ærlige, så har der ALT FOR LÆNGE været noget tudetosset ved, at blive ved med at vente med denne første væsentlige beslutning.

Nu står klimaminister Dan Jørgensen på morgennyhederne, og er stolt over, vi er det første land i verden til at sætte en dato på denne beslutning. Det skal han da have lov til at nyde, men hvorfor skulle det tage 18 måneder at træffe dette valg?

Hvad så med bilejerne?

Man skal være både tonedøv og vrangvillig, hvis ikke det for længst er gået op for nogen, at de biler, der købes i år ikke vil være aktivt kørende om tredive år.

Det kan kun være billobbyen, der bliver ved med denne snak, for de fleste andre har forstået, at løsningerne skal produceres og markedsføres nu. Vi kan ikke være det bekendt for vores børn og børnebørn, at udsætte en beslutning, som er så vigtig for endelig at få nogle grønne resultater på bundlinjen!

Den kulsorte modstand skal stoppe nu!

Det bliver SÅ dejligt, når vi endelig kan komme videre. Når alle kommuner til sidst gør som Roskilde, nemlig bruger elbusser. Når alle lastbiler en dag bliver elektriske og/eller baseret på andre brændsler.

Når man talte om brint, var der altid en grøn idealist, som talte om det var så og så skidt, men faktum er, at nettoproduktet var bedre, fordi vi slap for en masse diesel- og benzinos.

Skeptikerne behøver bare tage en tur ind til vores hovedstad. Stanken af fossile brændsler er som at få en pakke cigaretter lige ned i lungerne, og dét kan ingen vist løbe fra er noget bras.

Man indførte på et tidspunkt et begreb, hvor man angav smog som lav, middel eller høj. En værdiløs skala, fordi enhver med lugtesansen i behold kunne konstatere, at middel bare ikke var holdbart.

Hvad er det ejendomsmæglerne lever højt på, når de skal sælge en bolig ude på landet? Det er naturligvis frisk luft og god natur. Vi skal have meget mere af den natur, og man kunne håbe, at politikerne vil være langt skarpere til, at skelne fårene fra bukkene i debatten.

En historisk dag – på tide at finde kloge alternativer

De yderliggående aktivister kan stensikkert hente en masse likes på en skæv agenda, men det er vigtigt, at vi langt om længe begynder at arbejde efter de anbefalinger, som Klimarådet er kommet med. Det er på høje tid, at der kommer alvor ind i debatten, og så kan enkeltsagsorganisationerne få den plads de fortjener – uden for døren til forhandlingslokalerne.

Det bliver dejligt, når vores børnebørn kan nyde alle de positive resultater, der kommer med alle de grønne jobs, der er i den grønne omstilling. Tak til alle dem, der endelig er blevet enige om, at drage konsekvensen af det klimavalg vi havde sidste år.

Rigtig god weekend til alle. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-18, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.