Vær lægger når du kører bil

Det er så ganske sandt, når Go’ Morgen DanmarkTV2 her til morgen satte fokus på det at undlade at bruge sin mobiltelefon, når man kører bil. Rådet for Sikker Trafik har for længst udsendt kampagnen om, at være lægger. En rigtig god kampagne, faktisk.

Alligevel halter det med at følge det gode råd, for man ‘skal bare lige…’

Man skal ikke en rygende fis samtidig med, at man kører bil. Der er nogle ting, der er lovlige, men usmarte, såsom at spise eller drikke mens man kører, men de to ting tager normalt ikke ens opmærksomhed på samme måde som telefonen ville gøre.

Når jeg siger normalt, så er det naturligvis fordi der stensikkert findes nogle, hvis kognitive evner forstyrres, når de spiser en sandwich hvor noget salat fx er ved at falde ned. Det kan lynhurtigt stjæle folks opmærksomhed. 🙂

Opfordringen er klar: vær lægger!

Intet er vigtigere end at komme sikkert fra A til B, og det burde ikke være nødvendigt, at gentage de mange ulykkestilfælde, hvor unge mennesker får smadret deres liv på grund af få sekunders uopmærksomhed hos en chauffør. En dag er det måske dig, der bliver udfordret trafikalt, fordi en modkørende ikke er lægger…

Derfor handler det om samfundssind. Præcis som man ikke skal sætte sig bag rattet af en bil i påvirket tilstand, så skal man heller ikke dele sin opmærksomhed mellem en mobiltelefon og det at køre bil!

Den er bare ikke længere.

Har man taget kørekort, har man i teoriundervisningen fået rigeligt at vide om mørke trafikanter (typisk fodgængere eller fodgængere med mørke hunde uden refleks), delvist mørke trafikanter (med manglende funktion i lygterne), og alle de andre ting, som særligt i denne tid, hvor solen går tidligt ned, kan mindske vores udsyn inde bag rattet. Det er ikke kinesisk, og det er ikke raketvidenskab, vel?

Herfra skal lyde et ønske om en rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.