Nu glæder jeg mig virkelig til tirsdag

Jeg tror ikke, jeg er den eneste, når jeg siger, at nu glæder jeg mig virkelig til tirsdag. På tirsdag er det valgdag i USA, og amerikanerne står over for et særdeles vigtigt valg mellem Trump og Biden. Den ene fræk som en slagterhund, den anden med en noget mere stabil politisk karriere.

Der er ingen tvivl om, at Trump har sit publikum. Det skal man ikke desavouere. Jeg bryder mig bare ikke om al den mudderkast, som amerikanerne også kalder name-calling. Det er så pokkers forudsigeligt, at når et nyt medlem af staben introduceres, så er de nærmest Guds gave til menneskeheden, og når så det går op for den siddende præsident, at han ikke bare pr. automatik får sin vilje, så smides der nogle skældsord efter pågældende…

Amerikanernes valg

Uanset hvad de vælger, så er det tirsdag, at de, som ikke allerede har stemt, får chancen for, at give deres mening til kende. Jeg tror egentlig amerikanerne er fuldkommen ligeglade med hvad jeg – og andre – mener om deres valg. 🙂

Spøgefuldt kunne man ligefrem sige, at når der kun er 50-55% valgdeltagelse, så er der 45-50% som i det hele taget er fuldkommen græsk-katolske over for hvem, der sidder i Det Hvide Hus.

Jeg skrev forleden denne artikel på World Politics 101 om det at begge partier forbereder sig på retssager om valgresultatet: Democracy 101 – Will Republicans and Democrats Face Up to Fundamentals of Any Democracy?

Internationalt samarbejde – der er brug for det!

Håbet er naturligvis et styrket internationalt samarbejde. Der er virkelig brug for, at flere kræfter forenes i en samarbejdets ånd. Der er mange sager, hvor vi alle kan være uenige, men det vil – trods alt – være rart hvis uenighederne kan mødes i en civiliseret tone.

Man når nu engang bedre resultater, når folk TALER sammen, frem for, at de råber ad hinanden. Det gælder både i storpolitik, ligesom det gælder i parforhold. Hvis to personer talte til hinanden, som politikerne gør lige nu, så ville man nok anbefale parterapi… 🙂

Håbet er nu engang lysegrønt. Jeg har de seneste to uger næsten undladt at tweete om valgkampen, men der har været svipsere, hvor jeg ganske enkelt ikke kunne tie.

Hvad er dine tanker, kære læser, om denne valgkamp?

God weekend forude til alle læserne. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.