Engang imellem har vi brug for at bruge PYT-knappen…

Vi kender det alle. Ved slutningen af et kursus lover alle, at holde kontakten. Når nogen flytter, så holder vi forbindelsen. Du kan med garanti selv fylde begivenheder ind, hvor du har oplevet, at det enten stopper helt, eller med tiden faser ud.

Du kan enten bryde hjernen med hvorfor det forholder sig sådan, eller også kan du vælge at bruge PYT-knappen. Jeg anbefaler på det kraftigste at gøre det sidste. Livet leves forlæns, men forstås baglæns, som man siger. 🙂

Livets faser – vigtig erkendelse

Vi går gennem livet i forskellige faser, som kan være af kortere eller længere varighed, før vi kommer videre til næste kapitel i livets bog. Det er ganske enkelt et grundvilkår, at folk kun spiller en rolle i bestemte faser af ens liv. De folk, som ‘overlever’ gennem flere faser er dem, vi typisk kalder venner, kammersjukker, eller hvad vi ellers vil kalde dem.

Jeg er qva min empatiske natur en af de typer, som ofte brugte en del tid på selvransagelse, og også at vurdere HVORFOR nogle ting gik galt. Jeg spildte en masse tid, for uanset hvordan jeg anskuede situationerne, så mener jeg faktisk jeg agerede korrekt i forhold til de pågældende. Alligevel var resultatet, at bekendtskaber fasede ud.

Senere i livet, især da jeg lærte mere om sociopati, lærte jeg også en del om den type personlighed. Det er typen, som dropper kontakten, når det ikke lykkes fx at låne penge af dig, eller når du ikke vil være med på deres sladder-drama, der er mange ting, der hører ind under disse typers trang til manipulation. Når der er ro omkring dem, skaber de selv nyt drama, for de kan ganske enkelt ikke fungere, hvis ikke der er noget at være uvenner om…

Flere var ikke nødvendigvis på denne unævnelige skala, men bare ligeglade, og det er ganske fair. Vi skal ikke nødvendigvis tale sammen hele livet bare fordi nogle få uger er gået godt på et kursus. Det ville dog være hyggeligt, at kunne følge med i, hvordan det går for folk. Man er vel naturligt interesseret i, det går alle godt, skulle jeg mene. 🙂

Kom godt videre, og nyd nuet!

Min anbefaling er, at komme godt videre. Dels er du klogere ved at have lært noget af de ting, der er faset ud, men også fordi du således går klogere ind i nye relationer – og relationer gælder ikke kun forhold, men også venskaber, bekendtskaber m.v.

Det giver mere ro og overskud til at nyde nuet, så det kan kun gå for langsomt med at komme i gang med at se fremad.

Alle bloggens læsere ønskes en rigtig god weekend. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.