Smid opskriftsbøgerne ud, og lav mere spændende mad

Ja, jeg anerkender, at denne overskrift godt kan virke lettere provokerende på nogle. For andre vil det vække en vis genkendelse, hvis du også selv har lavet noget sammenkogt alene ud fra øjeblikkets inspiration. For nogle andre vil tanken om, at smide en bog ud være det rene vanvid – og til jer i denne sidste gruppe, så behøver I ikke smide bøgerne ud i den bogstavelige forstand. I kan jo også bare lade dem blive på hylden… 🙂

Hvor vil jeg så hen med dette forslag?

Jeg tænker såmænd bare, at vi her i sommerhalvåret får så mange dejlige urter med hver sine særlige kendetegn, og engang imellem kan det være forfriskende, at smide ALT det ud vi har lært om, hvordan man fx laver en flæskesteg, og laver den på en ny måde – eller prøver et stykke grillet fisk på en helt anderledes måde end den gængse, hvor den er pakket ind i alufolie med de sædvanlige urter.

Prøv noget nyt. Lad inspirationen råde!

Vi mennesker er vanedyr

Vi er, for nu at sige det ligeud, nogle vanedyr! Når vi har været vant til at gøre noget på en bestemt måde, så fortsætter vi med at gøre præcis som vi plejer. Det er det, som udvikler kræsenhed hos nogle. At de til sidst kun kan spise én bestemt type frikadeller, og ingen andre.

Jeg hyggede mig bravt, da jeg prøve at lave en karrylasagne, og min ældste søn kan også godt lide det. Flere andre medlemmer i familien kan også godt lide det. Det er så helt ok, at datteren og yngste søn ikke synes det er nogen hofret for dem. De har i det mindste prøvet det, og dermed udfordret deres smagsløg.

Det er så sjovt at prøve nyt

Ligesom det er så sjovt at prøve nyt, så skal jeg gerne erkende, at man også undervejs finder ud af nogle ting, som bare ikke fungerer, men forestil dig lige, hvis ikke man havde opdaget, at lakrids også kunne bruges i det salte køkken…

Der er flere retter, hvor en ikke-typisk ingrediens kan fremme de andre smagstoner, så længe man doserer tingene rigtigt, og følger sin egen lyst til at prøve nye ting.

Du skal naturligvis være forberedt på, at det ikke er alle, der tager imod den slags med samme glæde, men med tiden kan selv den mest vanelåste person faktisk godt tåle at prøve nye ting, hvis det gøres på en sjov måde.

I denne weekend kigger børnene forbi, og jeg skal nok sørge for at begrænse mine kreative flows – men hvem ved, hvad der kan ske, hvis en sjov grøntsag viser sig nede i den lokale Føtex? 🙂

God weekend til alle bloggens læsere.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.