Immigration Nation – en meget barsk serie

Serien Immigration Nation er SÅ barsk, at man godt kunne tænke sig, at også danske politikere begyndte at interessere sig for, hvordan Amerika er begyndt at se ud, efter Trump kom ind i Det Hvide Hus 20. januar 2017. Om præcis fem måneder er der forhåbentlig udskiftningsdag, når Joe Biden forhåbentlig vinder det kommende valg 3. november.

Serien handler om ICE, det korps af folk, som deporterer folk, og tidligere kendt også for adskillelse af forældre fra sine børn, og indplacering af disse som dyr i bure. Ikke noget skønt syn for dem af os, der selv er forældre.

Under Obama mest fokus på KRIMINELLE

Under den tidligere præsident Barack Obama havde ICE en adskillelse af deres fokus mellem immigranter, der ‘passede sig selv’, og så de kriminelle af slagsen.

Alt dette ændrede sig, da Trump blev præsident. En af de sydamerikanske statsborgere sagde meget klogt: “Vi er alle flygtninge. Det var de indfødte indianere, som oprindelig var i landet. Alle andre er kommet til senere.”

Mest tankevækkende er menneskesynet. Mange rige amerikanere var godt tilfredse, mens de fik fikset deres huse – og bagefter ser de bare på disse mennesker som ‘sk*de’ (indsæt selv skældsord!). Det er bare slet ikke i orden!

Den amerikanske drøm er blevet et mareridt

Selvom du er uskyldig, og egentlig burde løslades, så sker der nu det, at man som udlænding overføres til ICE, der så vilkårligt kan træffe afgørelse om deportation. Det at en beslutning skal forbi en såkaldt immigrationsdommer er en ren proforma-sag, fordi disse dommere har måltal, de skal følge, og de er en del af Justitsministeriet og Homeland Security.

Det er den udøvende magt som er både anklager og dommer – en skændsel mod det demokratiske ideal om magtens tredeling! Det BURDE vække harme, men der er alt for mange i denne verden, som tydeligvis ikke bekymrer sig spor om andre mennesker, så længe det ikke er dem selv, det går ud over…

Mindre polarisering – det haster!

Efterhånden som man ser den slags dokumentarer, så ryger ens mentale mødom. Man opdager, at verden bestemt ikke er sort/hvid sådan som vi troede, da vi gik i skole. USA er ikke KUN ‘the good guys’, hvorimod russerne skulle være ‘the bad guys’. Den slags koldkrigsretorik er forældet.

I dag er det vinderne, der skriver historien, og de vil blæse på begreber som ‘lov og orden’, ‘demokrati’, ‘forsamlingsfrihed’, og ‘mindretals rettigheder’. Nu handler det benhårdt om, at de stærke tryner de svage – og det er i denne polariserede verden, at man får kvalme ved karriere-politikere, som ikke blander sig, og som taler med to tunger om en nation, som vil kalde sig for en supermagt, men opfører sig som en bananrepublik!

God weekend til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.