Det sidste ord fra Bent Fabricius-Bjerre

Når Det sidste ord sendes i aften på TV2, kan alle høre den samtale Bent Fabricius-Bjerre havde med en journalist, der først måtte sendes, når han var død. Det skete tirsdag i sidste uge.

Bent Fabricius-Bjerre gav os SÅ meget på den musikalske konto, at vi knap kan huske det alt uden at skulle slå det op. Når man slår ham op på Wikipedia, kan man ikke undgå at blive forpustet ved gennemgangen…

Gør det du synes er sjovt – så følger resten

Mens dette skrives lytter jeg rent faktisk til det gennem TV2 Play på mobilen. Det er et meget klogt interview, og alle skylder sig selv, at se denne samtale.

Bent Fabricius-Bjerre var et meget lunt menneske. Det så vi alle gennem de talrige optrædender, han har været med i gennem årene. 🙂

Han klarede sig nu meget godt af en mand, som røg ud af skolen i 4. mellem, det vi i dag kalder 9. klasse. Han viste et godt eksempel længe før man i medierne begyndte at tale om iværksætter-kultur. Han gjorde simpelthen hvad der faldt ham ind, og resten fulgte med, fordi han blev god til det han synes var sjovt.

På mange måder minder Bent mig om Victor Borge

Selvom det næppe er alle, der drager denne parallel, så synes jeg den er relevant. Der var nemlig én ting, som prægede begge herrer. De havde ikke fokus på eget ego, men skabte underholdning, som var så meget større end dem selv.

Victor Borge fyldte store sale med sit lune gemyt og sin finurlige humor præcis som Bent Fabricius-Bjerre fyldte salene med sin musik. Enkeltheden var ikke simplistisk, men præcis så genial, at det skabte ørehængere.

Det siges, at folk bare skal høre tre toner af Matador-temaet for at genkende hvilken melodi, der er tale om. Hvis det ikke er unikt og genialt, så ved jeg sørme ikke hvad der er genialt… 🙂

Fortsat god dag til alle bloggens læsere.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.