Coronakuller og husspetakler

Her til formiddag fortalte TV2 News om, at politiet melder om en voldsom stigning i antallet af husspetakler rundt omkring i de danske hjem her under nedlukningen. Det er en sørgelig udvikling, for at sige det pænt.

Det er velkendt, at par, som i forvejen er trætte af hinanden kan blive ENDNU mere frustrerede, når de tvinges til at gå op og ned af hinanden.

Selvom Coronakrisen kunne være en god chance for at få taget en seriøs samtale om forholdet under mere rolige forhold – rent tidsmæssigt – så sker der tydeligvis det modsatte i flere hjem.

GRATIS online kursus om skænderi-strategier

Her vil jeg gerne slå et slag for et gratis onlinekursus fra websexolog Maj Wismann om de 4 skænderi-strategier, du for alt i verden gerne vil undgå. Du kan finde det her: https://websexolog.dk/gratis-onlinekursus-om-de-4-skaenderi-strategier-du-for-alt-i-verden-vil-undga/

Det er aldrig i orden at bruge vold som argument i et skænderi, og i mange tilfælde er det for sent at redde et forhold, når først den slags er sket. Der er dog enkelte, som finder ud af, deres irrationelle handlinger har nogle grundlæggende årsager, de slet ikke var klar over, og det kan i hvert fald hjælpe folk fremadrettet – også selvom de ikke bliver i det nuværende forhold.

Den irrationelle adfærd og FOMO

FOMO står for Fear of Missing Out, og det er ved at blive ret tydeligt flere steder. En veninde fortalte, hun pludselig var blevet kaldt alverdens ting ud fra en helt irrationel reaktion på positive opslag på en af de sociale platforme. Andre oplever det i andre relationer, at folk omkring dem reagerer fuldkommen anderledes midt i denne coronakrise.

Hvad der er det bedste at gøre kan være et rigtig godt spørgsmål. Nogle gange er det simpelthen at lade det fare, og lade folk være i fred. Du kan ikke tale folk til fornuft, hvis de i forvejen befinder sig i en form for coronakuller. De har dannet sig deres mening, og sådan er verden bare – for dem…

Det er intet under, at en serie som ForsidefruerTV3 kan have succes her i landet. Nogle mennesker elsker drama, og hvis ikke der er noget af det, så skaber de den selv. De elsker at skabe splid i alle deres omgivelser – og bagefter skal man undre sig over, at de rammer alle konflikter som en kloakrenser møder rotter? Come on. Den er for tyk, ikke sandt?

Derfor er det langt klogere, at arbejde med sig selv, at udvikle og ændre egne mønstre frem for, at forvente at alle andre skal skabe den positive forandring. Det sker ikke. Positiv udvikling er præcis som græsfrø der sås på en grund: uden vand og sol sker der ingenting, og så ender det som fuglefoder frem for græs.

De gode forhold skal gødes med positive vibes, ikke drama, og denne erkendelse kan for mange godt betyde, at man nogle gange bare må have saksen frem, når adfærden bliver for opslidende for ens eget helbred. Det kan godt være smertefuldt i øjeblikket at nå til den erkendelse, men ligesom et plaster skal rives hurtigt af, så ender det med (mental) betændelse, hvis man lader plasteret blive på i årevis, fordi man tøver med at pille det af…

Rigtig god lørdag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.