Solidaritet – undlad hamstring…

I tirsdags skrev jeg, at vi skal lytte til myndighederne. Det gør nogle på deres tydeligvis helt egen måde. Når statsministeren fortæller om nødvendige indsatser midt i en pandemi, så går nogle helt i panik, og begynder, at hamstre varer i supermarkedet.

Det sørgelige ved dette er, at det illustrerer en egoisme, som simpelthen er så nedslående! “Mig, mig, mig og mig” synes at være det primære fokus hos mange – ja, faktisk SÅ mange, at nyhederne her til morgen kunne fortælle, at Salling Group nærmest blev oversvømmet af hamstrende kunder i aftes…

Hvad ville der ske ved en endnu mere alvorlig krise?

Svaret giver næsten sig selv: egoisme og solidaritet er hinandens modsætninger. At tænke langsigtet og fornuftigt er ikke det samme som at gå på hamstringstogt kl. bæ om aftenen, bare fordi der holdes et pressemøde kl. 20:30.

Det er selvsagt, at konsekvenserne ved en virusepidemi KAN være alvorlige. Dog tænker jeg, at det kun er de færreste, som gider stå og røre en dej til brød, hvis de ender med at blive syge…

Den rationelle eftertanke skal nok ramme, men folkene, der hamstrede bør kigge sig i spejlet, og spørge sig selv om de nu har købt ind til et kæmpe madspild, for hvis alle følger de sanitære anbefalinger – som i forvejen giver ganske god mening – så overlever vi formentlig også denne krise.

Bevar roen og fornuften!

Det bedste råd er derfor, at bevare roen og fornuften. Du opnår ikke ro ved at gå i panik. Tæl til ti, og gør som du plejer. At stå i tætte køer for at få varer før alle andre er ikke vejen til at overleve denne pandemi.

Jeg vil endda gå så vidt som til at sige, at adfærden viser, at vi intet har lært af gærkrisen for over et årti siden…

God dag til alle bloggens læsere – og god weekend forude. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.