Lidt tanker om uenighed i familier

Nogle tror, at familier må være enige om alt. Jeg mødte det i sin tid, da jeg mødte op i DSU inde i Roskilde. Det første spørgsmål, da en af gutterne hørte mit navn var, om ikke jeg var søn af ejendomsmægleren, der var konservativ. Mit svar var naturligvis straks, at jo, det var jeg, men at vi ikke behøver være enige, bare fordi vi er i familie med hinanden. Jeg er stødt på den slags i mange sammenhænge, og hver gang undrer det mig, at folk er så vilde med at sætte lighedstegn med en holdning og så et navn.

Min ex-kone befandt sig fx godt i Slagelse. Jeg kom fra først Frederiksberg og senere Roskilde, og selvom jeg har kørt taxa i Slagelse, og haft venner i byen, så bliver det ALDRIG min by. Jeg har størstedelen af familien i kommunen, men det ændrer intet for mig. Jeg kan ikke falde til ro i dén by, og selvom jeg sikkert sagtens kunne arbejde i byen, så kommer jeg aldrig tilbage til Slagelse for at bo i byen.

Vi behøver ikke altid kunne forklare tingene

Mavefornemmelser kan ikke altid forklares. Der er bare nogle ting, som er som de er, og uanset hvor meget man graver i fortiden, behøver det ikke engang være noget konkret, der er galt. Det kan simpelthen bare være en kombination af mange mindre ting, som tilsammen gør, at man sætter minus ved en by eller et område.

Sådan er det med mange ting her i livet. Vi har alle nogle ting, vi vægter som ‘vigtige’ og andre ting vi kan leve med. Jeg kan fx ikke fordrage, når folk ikke sænker brættet efter wc-besøg. Ja, det findes der faktisk mænd, der også reagerer på… 🙂

Men det er ikke en ting, der får mig til at blive hverken hidsig eller sur. Jeg lægger brættet ned, og så er der ikke mere i det.

Til gengæld er der områder, hvor jeg ikke kan leve med, at folk opfører sig anderledes. Folk der konstant er sure eller skaber konflikter irriterer mig, ikke fordi de ikke må være irriterede. Vi bliver det alle fra tid til anden, men det er det mindset, der ligefrem SØGER efter konflikter, og at eskalere dem, som irriterer, fordi jeg selv er typen, der vil have den slags løst, så vi kan komme videre i en fælles forståelse. Sagt på en anden måde: nogle dræner én for energi, mens andre kan skabe den positive energi, der gør, at alle trives.

Vive la différence – længe leve forskelligheden!

Det er selvfølgelig kun godt, at vi alle er forskellige. Det skaber muligheden for, at have forskellige talenter, og at udvikle dem i hver sin retning. Samtidig er man dog også bare nødt til, at være vågen over for, hvad der er vigtigt i ens liv. Det sikrer, at vi alle får et bedre fokus på de gode ting, men også kan nedtone de sider, vi vælger at leve med hos hinanden.

Fortsat god aften til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.