Så tager vi hul på årets tredje måned

Det er næsten ikke til at forstå, men i dag tager vi hul på årets tredje måned. Det er gået stærkt, og vi nærmer os foråret – i hvert fald kalendermæssigt. I slutningen af denne måned overgår vi endda til sommertid…

Det vil, som altid, give den sædvanlige diskussion om vi skal bevare skiftet mellem sommer- og vintertid, det såkaldte ‘normaltid’. Vi vidste allerede sidste år da debatten kørte, at der ikke ville komme en frigørelse fra EUs side med hensyn til dette emne, men vi håber hvert år, at vi får lov til selv at bestemme.

Da vi var børn

Forældrene havde den evindelige diskussion om uret skulle sættes før vi gik i seng, eller når man stod op. Uanset hvad ‘vinder’ man jo en times søvn om foråret, og ‘mister’ en time om efteråret…

Som voksen må jeg erkende, at jeg nogle år har været næsten en uge om, at få kroppens indre ur til at omstille sig korrekt. Nogle år går der kun et par dage, men uanset, så er det en kilde til irritation.

Jeg er grundlæggende et optimistisk menneske, så jeg prøver at forbigå det så meget som muligt, men jeg kan ikke undgå, at tænke, at det også er en kilde til problemer for dyrene, fordi vi pludselig omstiller trafikken i en periode, hvor dyrene begynder at blive mere aktive. Rent dyrevelfærdsmæssigt er det altså et alvorligt emne, også selvom det for andre synes fuldkommen ligegyldigt.

Kvindernes kampdag næste søndag

På søndag er det kvindernes kampdag. Det er også dagen, hvor en tidligere kollega kan fejre sin fødselsdag. Tillykke til Jimi til den tid. 🙂

Det er kontroversielt for nogle, at der er en kampdag for kvinderne, men jeg svarer altid: “Hvorfor dog ikke?”

Der er brug for, at sætte fokus på forskellige emnet hele vejen gennem året, og kvinderne fortjener da mindst lige så meget en kampdag, som arbejderne fortjener at have deres festdag 1. maj. I år bliver dén kampdag dog mere omdiskuteret, fordi landets statsminister i den forløbne måned meddelte, at det er beskæftigelsesministeren (Peter Hummelgaard), der holder talen på grund af ballade ved tidligere arrangementer i Fælledparken.

Vi skal holde op med at brokke os over tingene. Hvis du ikke bryder dig om en bestemt dag, så lad det fare. Kom videre i livet, og find noget mere udbytterigt – for dig! – at tage dig til. Her i landet er det så befriende, at vi er åbne for forskellige arrangementer. Lidt for enhver smag.

Syv år siden moren – børnenes bedstemor – gik bort

I dag er det syv år siden vores mor – børnenes bedstemor – gik bort. Det er sandelig gået stærkt. Årene er gået hurtigt, og selvom jeg ved, at børnene stadig taler om savnet, som vi andre også deler, så er det også godt, at se, at livet fortsætter.

Hendes to ældste børnebørn er blevet mødre siden dengang. Hun ville have været stolt af, at være blevet oldemor, og nye generationer vil vokse op med gode historier og positive minder fra deres forældre…

Rigtig god søndag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.