Coronavirus – lad os nu lige tage en slapper!

Jeg vil bestemt ikke desavouere, at isolationen for de 16 TV2-folk, der er røget i to ugers hjemmekarantæne. Det kan være belastende psykisk at måtte undvære sit barn, og ikke kunne foretage sig de daglige rutiner, men lad os nu lige bevare fatningen…

COVID19 har fået en hel del omtale i de danske medier. TV2 News kørte næsten KUN på dette tema, og man bliver så træt. Det var næppe meningen med at have en døgnkanal, at man skulle have SÅ mange opdateringer med samme indhold i fast loop, vel?

Influenzalignende symptomer, og en dødelighed på 3% er alvorlig nok for svage mennesker, men almindeligt raske mennesker har meget LILLE risiko for, at gå bort som følge af denne sygdom.

Indrømmet, at det kan FØLES som om, man er ved at gå bort, når man rammes af influenza, men vi kender alle kuren. Netflix, varm the, stærke bolsjer, og afslapning. Kroppen skal nok slå sygdommen ned.

Forskellen mellem viden og rygter

Vi må altså snart lære det. Vi har som mennesker en tendens til, at frygte det værste, når vi hører om en ny sygdom. Det gavner bare sjældent, at gå i panik, for vi når længere, når vi husker, at lytte til viden frem for, at lade os påvirke af rygter.

Nogle har talt om en dødelighed på 10-100 gange en influenza, og uanset hvor dårlig man ellers har været til matematik, så burde det ikke være svært at regne ud, det er forkert. Almindelige influenza-epidemier har en dødelighed på ca. 1%, så 3% er ‘kun’ TRE gange så meget som den ene procent… 🙂

Vis hensyn de rigtige steder

For vores egen del tager vi hensyn til familie og venner, som måske har svækket immunforsvar. Man holder sig ganske enkelt væk, hvis man selv er ramt af selv en lettere forkølelse af hensyn til dem. Ikke fordi vi selv må ligge i sengen, men simpelthen fordi det kan blive alvorligt for dem med svækket immunforsvar.

Sådan burde alle tænke, og med de kendte regler om hyppig håndvask efter kontakt med omverden, så mindskes risikoen væsentligt. Men ligefrem gå i massehysteri, hvor apotekerne må melde om udsolgt i åndedrætsværn – det er jo tudetosset…

Derfor: rigtig god weekend herfra til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.