På vej til 2. søndag i advent

Som de faste læsere sikkert har bemærket, så er der færre indlæg her på bloggen mens julekalenderen for alle kører. Jeg vil ikke tage fokus fra den julekalender, som er færdiggjort for længst, og som fortjener den fulde opmærksomhed i en julemåned.

Husk, at du hele måneden op til jul kan nå at komme a jour med indlæggene på julekalenderen, og jeg håber det kan bidrage med ideer til julehyggen. 🙂

Endnu en sag om svindel – denne gang i Forsvaret

Det er yderst tankevækkende, at der nu igen er en sag om formodet svindel i en styrelse under Forsvarsministeriet. Det ligner ganske enkelt et tag-selv bord nogle steder i den offentlige forvaltning, og det kan godt undre, for man SKULLE tro, at der internt var kontrolsystemer, når man tænker på, hvor meget tid, der bruges på borgerrettet kontrol…

Det kan ganske enkelt ikke være rigtigt, at noget så banalt som, at bestiller ikke er betaler skal nævnes igen. Efter Britta-sagen fra Socialstyrelsen sidste år skulle man tro, at der for længst var sket en ordentlig kontrol af ALLE offentlige instanser. Det ligner, at man er blinde over for egne huller i arbejdsgangene – og det har sine grunde, desværre.

Når man søger job i det offentlige, så kan man næsten være helt sikker på ikke engang at komme til samtale, hvis ikke man i forvejen er ‘skolet’ i offentligt regi. Det har flere års ansøgninger desværre vist, og jeg ville blive MEGET overrasket, hvis det en dag ændrede sig, for det er sådan set den eneste ting, der kunne få de offentlige systemer op på niveau med måden, man arbejder på i de private virksomheder.

Man har intet lært af fortiden, selvom alle har talt om behovet for læring

Man behøver ikke være specielt god til at huske, hvis man erindrer Jussi Merklin, der blev omplaceret, da han kom med kritik. Han kunne ikke fyres, men han kunne få en helt anden position, når nu han formastede sig til at udfordre status quo. Hvis man tror Jussi Merklin er den eneste, der har oplevet dette, er man naiv, for at sige det pænt.

Indlægget jeg linker til ovenfor fortæller lidt om tankegangen. God læselyst.

Det er klart, at man skal overholde sin tavshedspligt. Det er logik for burhøns. Men ser man fejl i arbejdsprocedurer, så bør man reagere frem for at feje det ind under gulvtæppet i en misforstået loyalitetsfølelse over for kolleger. Der MÅ og SKAL tænkes nyt i de offentlige systemer, og vanetænkningen BØR udfordres på ALLE niveauer… 🙂

God weekend til alle bloggens læsere.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.