Konkurrence på mediefronten

Det er helt fair, at medier laver genudsendelser. Der skal balance i arbejds-/familielivet for alle personalegrupper. Dog tror jeg de fleste af os godt kan undre os over, at en nyhedskanal som TV2 News laver SÅ mange gentagelser, som det er tilfældet efter DR nedlagde DR Update. Der er en stor tendens til, at nyhedskanalen bare gentager en meget stor del af sine nyheder hen over døgnet.

Meningen med kanalen var, at man skulle opdatere efterhånden som sager udviklede sig. Alligevel er det endt med, at vi får de samme nyheder om Trump og Brexit til hudløshed. Næsten identiske foredrag fra internationale korrespondenter, og jeg tror ikke, jeg er den eneste, som føler mig en smule snydt…

Jeg ser frem til, at se hvad der sker, når LOUD går i luften efter Radio24syv tabte udbuddet om DAB-kanalen, og jeg har noteret mig, at mange bliver endog meget barske i tonen, hvis man tillader sig at mene noget andet end flertallet.

Vi mangler evnen til at acceptere forskelle

Vi mangler ganske enkelt evnen til at acceptere forskelle i meninger og holdninger. Jeg er selv meget tolerant over for nye tanker, fordi jeg VED, at det er sundt, der er folk, der udvider min horisont – men det er ikke altid gensidigt.

Det kom især til udtryk under søndagens Presselogen på TV2 News. Et sted hvor danske medier BURDE kunne se risikoen for sammenblanding af interesser, og alligevel sad de i ramme alvor, og protesterede over, at nævnet, der skulle afgøre udbuddet ikke havde ‘formelle kompetencer i at producere medier’…

Man skal passe på inhabilitet

Du kan ikke være neutral, hvis du har venner i mediebranchen, og opgaven er ikke mediemæssig, men derimod juridisk og semantisk. Et neutralt nævn skal forholde sig til de mål en radiostation tilbyder, og hvad disse koster ud fra nogle klare objektive kriterier.

Sjovt nok er det kun fordi udfaldet blev et andet end nogle havde håbet, at vi overhovedet har diskussionen. Der er, indrømmet, en stor del af den halve million lyttere, som er skuffede. Det er fair nok…

Men forholder vi os til dem, der også mente, at Radio24syv opførte sig meget groft under påskud af ‘satire’? Det mener jeg ikke.

Faktisk vil jeg vove pelsen og sige, at man med rette kunne forvente en noget pænere journalistisk stil end den præsenterede, og det kunne man jo selv gå tilbage og se tidligere afsnit af Presselogen for at finde. Man HAVDE jo erkendt, at stilen kunne være en anden, men det kom aldrig videre til lytterfladen. Tværtimod skruede man OP for den sensationsagtige stil, og endte med at producere en hel del programmer, som – for at sige det pænt – blev næsten stødende, fordi man gerne vil skabe ‘en fri radiokanal’…

Jeg har mange gange undret mig over, hvorfor man ikke går et spadestik dybere, når redaktører ikke vil forholde sig direkte til kritikken. Åh nej, det er naturligvis både lyttere og seere, der misforstår – altimens man netop derfor ser nye (digitale) medier springe op, og VOKSE, fordi folk bliver trætte af den manglende kvalitet.

Med en metafor kunne man sige, at eksisterende medier i mange tilfælde minder om dinosaurer, som kan se, deres overlevelse er truet, men alligevel fastholder den nedadgående kurs. Det er kun godt, at politikerne er begyndt at forholde sig til dette, for hvem har brug for aviser ingen læser eller radiokanaler, som folk savner nyt indhold på?

Vi lever i en digital tidsalder hvor folk selv kan vælge, og med bredbånd og fibernet er de geografiske forskelle væk. Folk der kan sprog kan selv vælge deres nyhedskanaler, og det bør journalist-standen forholde sig til, hvis de vil overleve…

Det er nemt nok at afvise kritikken. Så går det kun én vej. Det KAN alle godt se, men alligevel finder folk ét ord i det du siger, og så kultiverer de en kritik af dig, fordi DU tillader sig, at påpege den manglende selvransagelse. Med andre ord sigtes der på budbringeren frem for, at overveje, om der VAR læring at hente i de folk, som kommer med konstruktive bud på en ny vej.

Anyway, alle læserne ønskes en rigtig god dag herfra. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.