Når chefer opfører sig en tand for grimt

Jeg blev noget overrasket, da jeg læste denne nyhed om et byggeri, hvor en tillidsmand blev svinet til, og bedt om at smutte, af formanden for en byggeplads, da han ville forhøre sig om arbejdstiden fremadrettet kunne blive på de almindelige 37 timer frem for op til 50 timer i snit. Jeg troede, at alle ledere efterhånden havde lært, at motivation og god kommunikation var nøgleelementer i god ledelse.

Så længe chefer kan finde på at opføre sig så grimt, som i ovennævnte tilfælde, så er der brug for stærke fagforeninger, der bakker sine medlemmer op. Jeg skrev følgende på Twitter:

“Mon ikke entreprenøren, der har hyret Zublin-firmaet burde tage en snak om projektet, når man truer folk med fysiske repressalier, når de tager en snak med formanden om arbejdstid og -pres?”

Tweet der kan ses her: https://twitter.com/henrikblunck_dk/status/1186516577530892288?s=20

Der er brug for fagforeninger

Jeg kan godt undre mig, når nogle spørger om der er brug for fagforeninger. De stiller det forkerte spørgsmål, for fagforeningernes eksistensberettigelse skyldes bl.a. dårlige chefer. Ledere der usagligt fyrer folk, ikke overholder sine aftaler, eller på andre måder svigter den tillid alle bør kunne have til deres daglige leder.

Trusler om vold, sexchikane og mange andre finurlige tegn på ekstreme humørsvingninger burde være fortid i et land, hvor virksomheder generelt betaler sine ledere ganske godt i en forventning om, at de folk, der får et ledelsesansvar også lever op til det…

Nogle lader sig friste af billigere foreninger, men glemmer tit at kigge på hele pakken. Man får det, man betaler for, og hvis man først kigger det hele igennem, så er det slet ikke så tosset, at vælge en ægte fagforening. I det konkrete tilfælde fik tillidsmanden 120.000,- i erstatning. I andre tilfælde får man andre beløb, alt sammen afhængig af den handling, der er sket.

Det gavner bundlinjen at opføre sig ordentligt

Det er ikke raketvidenskab, at det gavner bundlinjen at opføre sig ordentligt. Det sikrer mindre personaleflugt til andre opgaver, når alle har det godt med hinanden, så hvorfor oplever vi den slags i det 21. århundrede?

Tidspres er ingen undskyldning for, at opføre sig grimt, og det glæder mig, at der bliver slået hårdt ned på den slags. Det ville have været noget billigere for virksomheden, hvis de havde givet lederen et kursus i positiv og konstruktiv kommunikation. Det kunne alle have nydt godt af, og man tænker sit om, hvorvidt den slags sker oftere end vi hører om.

God arbejdslyst rundt omkring i landet. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.