Amazon har skudt sig selv i foden

De fleste der elsker bøger har hørt om Kindle. Det er en ebogslæser, som mange er rigtig glade for. Tidligere kunne man også hente en app ganske gratis, som gjorde, at man kunne læse Kindle-bøger ganske gratis. Du havde jo købt bogen hos Amazon, så i princippet gav det ganske god mening. Det har ændret sig nu.

Jeg havde for nylig opgraderet min pc, og jeg tjekkede heldigvis min pc før jeg købte en titel fra en af mine favorit-forfattere, nemlig Audrey Carlan – og det blev jeg glad for. Jeg opdagede nemlig at min tidligere app var forsvundet, så jeg måtte en tur i Windows Store.

Nu koster appen 32,-

Ikke på vilkår om jeg vil købe appen. Det kan godt være, andre betaler dén pris, men jeg søger gerne efter alternativer. De bøger jeg tidligere har købt til Kindle har jeg læst, så jeg går som sådan ikke glip af noget. Jeg er blot skuffet over, at Amazon tror de både kan tjene penge på salget af titlen, og derefter appen…

Det er en kæmpe fordel at kunne flere sprog, for jeg skal nok finde en gratis kilde til at kunne læse formatet. Det er bare synd for de andre, som ikke har denne mulighed. 🙂

Vil påvirke forfatternes salgstal

Det er klart, at forfatterne vil blive skuffede, for jeg er næppe den eneste, som nægter at betale dobbelt. Det viser med al tydelighed, at stordrift kan blive farlig, når det får selskaber til at tro, de kan tillade sig hvad som helst.

Det er et velkendt fænomen ved alle monopol-dannelser, og for min del gør det kun en ting, og det er, at jeg bliver stædig. Jeg kalder det gerne vedholdende, fordi det lyder pænere, men jeg erkender også, at jeg er principfast – og det kalder de mindre principfaste så for, at være stædig.

Jeg mener virkelig, at det må give stof til eftertanke for alle forfattere. Det er aldrig sundt at låse sig til et format, når denne kanal skifter sin måde at fungere på…

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.