WordPress-brugere, hold jeres blog opdateret

Det er næppe nogen overraskelse for faste læsere, at jeg bruger WordPress her på denne blog. Jeg har skrevet mange artikler om emnet her på bloggen, og det skal siges, at der er sket meget med softwaren siden jeg startede. Jeg er, med andre ord, en glad bruger af dette system.

Jeg oplever, at mange andre bloggere glemmer, at opdatere deres software. Ikke kun private bloggere, men også firmaer, der bruger WordPress som CMS [Content Management System] for deres website. Enkelte har sågar fejlmeddelelser, der er synlige i toppen af deres sider. Det er ikke just noget godt signal, hvis man vil tages alvorligt som professionel, vel?

Hvorfor tager folk ikke nettet alvorligt?

Det er lidt morsomt, for alle tager hånd om deres virksomheds facade, og i det 21. århundrede har vi for længst konstateret, at internettet vist ikke bare er en døgnflue, som Microsoft-stifteren Bill Gates engang kom til at sige. 🙂

Det mest underlige er, at alle på få timer kan lære den fornødne mængde PHP til at kunne rette de ting, der kan gå galt i WordPress. Ofte er det et enkelt tema, der ikke bliver opdateret, og som dermed bliver inkompatibel med en opdateret version af WordPress. Andre gange kan det være en mindre detalje i et link.

Et konkret eksempel

Helt konkret oplevede jeg, at et firma, som arbejder med SEO [søgemaskineoptimering] havde problemer med deres header. Nu havde jeg ikke adgang til deres kildekode, men jeg kunne allerede på forhånd se, at linje 213 formentlig handlede om en manglende header eller et forkert kald af denne header. Jeg skrev naturligvis til dem, og de svarede, at de var i fuld sving med at finde løsningen på problemet.

Jeg grinte lidt inde i mig selv, for den slags skal ikke tage timer – det bør maksimalt tage nogle få minutter, hvis man KENDER sin WordPress-software. En af måderne du lærer dette at kende er, ganske enkelt, at kigge på kildekoden. At få et overblik over hvordan det hele hænger sammen, og det er altså bestemt ikke raketvidenskab.

Hvis du selv vil lære mere om WordPress

Hvis du selv vil lære mere om maskinrummet i WordPress, så vil jeg anbefale dig, at tjekke videokurset WordPress Unleashed. Selvom fokus er på online indtjening med systemet, så er det også relevant for at se sammenhængen mellem installation og vedligeholdelse, og det er et rigtig godt sted at starte.

Hvis du hellere vil læse en bog om WordPress, så vær opmærksom på, at vi i skrivende stund er nået til version 5.2.3, så det nytter ikke noget, at købe en bog om version 4.1, som et IT-forlag stadig hænger fast på. De kunne med fordel opdatere deres udgivelse, for jeg gætter på, de fleste er klar over, at der skete en meget væsentlig opdatering i bl.a. designet af kontrolpanelet og vigtige funktioner da man gik fra 4.x.x til version 5.

Du kan med fordel gøre brug af dit lokale bibliotek til at læse om emnet. Det er helt dit valg, men lad det være sagt med det samme: din blog fortjener, at du også kan lave de små justeringer, der kan være brug for, når eller hvis der går noget galt. Selv hvis alt kører som det skal, så bliver ingen dummere af at lære noget nyt, så rigtig god fornøjelse med læringen…

God søndag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-20, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.