Spændende udsendelse i går: Ritt Bjerregaard – tilbage til Vesterbro

Billede af Ritt Bjerregaard fra dokumentaren Ritt Bjerregaard - tilbage til Vesterbro Det var yderst spændende at se DR2-programmet Ritt Bjerregaard – tilbage til Vesterbro. Vi har alle ikoner fra vores barndom, vi tydeligt husker, og når man som jeg er en årgang 1973 er der naturligvis huller i min viden. Dengang havde vi trods alt kun én DR-kanal, og i børnehjemmet var Ritt Bjerregaard ikke ligefrem nogen favorit. Jeg var helt fra min tidligste interesse for dansk politik overbevist om, at hun ville blive landets første kvindelige statsminister.

Det var yderst spændende at se DR2-programmet Ritt Bjerregaard – tilbage til Vesterbro. Vi har alle ikoner fra vores barndom, vi tydeligt husker, og når man som jeg er en årgang 1973 er der naturligvis huller i min viden. Dengang havde vi trods alt kun én DR-kanal, og i børnehjemmet var Ritt Bjerregaard ikke ligefrem nogen favorit. Jeg var helt fra min tidligste interesse for dansk politik overbevist om, at hun ville blive landets første kvindelige statsminister.

Historien gik, som bekendt, anderledes, for dén titel gik til Helle Thorning-Schmidt. Hidtil er begge kvindelige statsministre kommet fra den såkaldte røde blok, nu hvor Mette Frederiksen også har besteget den politiske trone som statsminister.

Det bliver spændende, at se hvornår den borgerlige lejr vælger en kvindelig formand, som kan blive den tredje (eller fjerde) af slagsen… 🙂

Ritt har fået mange politiske tæsk. Dels for sine holdninger, men også for sin stil. Der findes kun to varianter: enten er man fan eller også er man ikke.

Det lyder jo umiddelbart banalt, men det er det slet ikke. Når man TØR stille sig frem, så er der potentiale for at få én over snuden i et land, hvor Janteloven regerer lidt for meget. Det at turde stå fast er upopulært, fordi man er begyndt at vende med stemninger ud fra meningsmålinger og spin-analyser. Det har ødelagt meget i dansk politik, og jeg vedkender mig gerne min store respekt for Ritt Bjerregaard. Hun er en af de sidste ‘ægte’ socialdemokrater, og hun er i en klasse for sig…

Programmet var især interessant, fordi jeg tidligere har læst hendes fotobog Mit København. En rigtig god bog, og Ritt kender virkelig sin by. Kærligheden til København kan ingen betvivle.

Så du måske også programmet, kære læser? Hvad var dit indtryk af denne dokumentar fra 2015?

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.