Følg vaccinerådene – for børnenes skyld

Der har været en hel del diskussioner om vaccinerådene. Min egen holdning er klar: vi bør følge vaccinerådene, og lytte til lægerne, for børnenes skyld.

Der er mange, som kæmper imod vaccinerådene, og man kan godt undre sig over, hvorfor det er kommet så vidt. Det er nemlig ikke lægeuddannede folk, som siger imod på et kvalificeret grundlag, men derimod lægfolk uden medicinsk baggrund.

Jeg fristes næsten til at minde om, at det kunne ligne kvaksalveri, hvis man vil spille lotteri med børnenes helbred ud fra mavefornemmelser, løse påstande hentet på internettet – alt sammen garneret med følelsesporno.

Det er klart, at enhver fejl er én for meget. Lad det være sagt med det samme. Jeg fornægter ikke, at der kan ske lægefejl. Der sker fejl i alle brancher. Nogle kører over for rødt pga uopmærksomhed, andre overser radarmeldinger, og så kan der ske flystyrt. Vi kan sagtens finde rigtig mange FEJL, som ikke skulle være sket.

Udfordringen ligger i at lytte til argumentationen, der bruges. Vi lever i en tid hvor anarkiets tankegang appellerer til nogle mennesker. Det kan lige gå an, når værste skade måske er en børnesygdom, men hvor mange ville egentlig betvivle vacciner mod hepatitis eller eksotiske sygdomme ved rejser til Afrika eller fjern-østen?

Jeg ville ikke turde tage chancen…

Hvis andre gør, så fred være med det. Dog kan det godt undre, at vi ikke for længst har sat spørgsmålene op som en Q&A (spørgsmål og svar), så alle kan følge med. Og selv hvis man har lavet en sådan side, så har man gjort utrolig lidt for at markedsføre linket, så alle kunne blive klogere, så vi kan få andelen af børn, der rent faktisk FØLGER vaccinationsrådene op.

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.