Michelangelos fødselsdag – og i sin tid min første virus på pc

Den 6. marts 1992 var en rigtig lortedag. Den morgen startede jeg min computer. Jeg havde et projekt jeg skulle skrive færdig, men dét projekt blev bestemt ikke færdigt, for at sige det pænt. I hvert fald ikke de første mange timer.

Det her skete længe før Windows blev et selvstændigt operativsystem. Dengang brugte man DOS, og beskeden “Non system disk or disk error – please insert boot media” var en af de værste at få på sin skærm…

6. marts er Michelangelos fødselsdag, og der var også derfor en virus bar hans navn, fordi den netop gik i udbrud på denne dag. Det skal lige siges, at jeg ALTID har kørt med original software, og kun havde én kilde til shareware ovre fra USA, dengang hvor den slags blev leveret på disketter. Disputser skulle dengang foregå pr. brevdue, altså almindelig brevpost – og kunne tage sin tid. Firmaet afviste, at de havde haft virusproblemer under produktionen, og jeg købte aldrig mere fra dem, men lavede en aftale med forældrene om lejlighedsvis at kunne opdatere via modem på dansk BBS. Det var så også før man fik fri taletid på både mobiler og fastnet.

For unge læsere var der meget, der kunne tage sin tid før internet blev hvermandseje… 🙂

Processen med at genoprette en pc tog evigheder, og der skulle godt nok leges med en del disketter for, at alt var oppe. Tre disketter til operativsystemet, syv til WordPerfect, og så fremdeles. Ligegyldig viden i dag, men nostalgisk tilbageblik for gamle IT-nørder.

Hvis der er en dato, jeg nok aldrig glemmer, så er det 6/3, og uanset hvor nytteløst dette er, så er det rart at vide, hvis TV2 en dag igen begynder at sende Hvem vil være millionær? Det er i hvert fald et spørgsmål jeg aldrig vil komme til at svare forkert på.

Med denne lille hverdagsberetning fra IT-verdenen, så ønskes alle en rigtig god dag.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.