Navnebarometer over børnenavne

Navnebarometer over børnenavne fra Danmarks statistik

Det var meget interessant, at min søster og jeg fik en mail fra vores far, børnenes bedstefar, i lørdags, med link til navne (for- + efternavne), hvor man kunne se hvor mange, der delte ens navn. Efternavnet Blunck bæres pt. af 54 personer her i landet.

Jeg surfede lidt videre på siden, og fandt også et navnebarometer over børnenavne. Det er meget sjovt at se tendenserne, og hvordan de udvikler sig gennem tiden. Status er f.eks. at 8382 hedder Patrick, 2829 hedder Christopher, og sidst men ikke mindst er der 500 der hedder Natacha. Disse tal indeholder så ikke afledte stavninger – dem skal man søge efter separat, hvis man har lyst til at tjekke de tal. 🙂

Dem jeg har mest medlidenhed med er de 69 som har Adolf som fornavn. Når man har set dokumentaren om Hitlers efterkommere, så må dét navn have kostet en del mobberi i skolegården…

Jeg interesserer mig en del for det paranormale, og der ligger virkelig dårlig karma i nogle navne, mens andre kan indeholde hele historier, fordi man f.eks. er efterkommer af en kendt person. Den slags er altid interessant at kigge på, hvis man har de interesser, synes jeg selv.

Jeg anbefaler varmt læserne at tjekke Danmarks statistiks side med disse informationer. Det kan være du også bliver overrasket…

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.