Når tv-nyheder bliver teasere for resten af programfladen

Det har næppe forbigået nogen seers opmærksomhed, at tv-nyhederne som TV2 News præsenterer i samarbejde med TV2, ofte går ind og beskriver programmer på den øvrige tv-flade. Det er tydeligvis meningen at man på den måde vil sikre sig højere seertal til sine serier, typisk kl. 20 på TV2.

Kan vi være tjent med disse teasere? Behøver vi at få tygget programmerne før de sendes, på tv-nyhederne?

Det har irriteret mig, at man på den måde får hovedpointerne før tid, og typisk de allermest kontroversielle af dem, så man allerede har givet politikere og andre en hel del chancer for, at komme med konklusioner længe inden man kender den fulde sammenhæng i serien, der først sendes senere.

Det skete med moskeerne bag sløret, det skete med ubådssagen, det er sket med ulvesagen – og det er faktisk gentaget rigtig mange gange – ofte med ganske uheldig udgang, som så senere er blevet behandlet om søndagen i Presselogen, som så også sendes på TV2 News

TV2 kan naturligvis selv vælge, hvordan de vil markedsføre deres programmer, men for min egen del virker det lidt irriterende, at jeg som seer ikke får lov til at danne mig min egen mening om et program før jeg har fået tygget det hele dagen igennem på repeat og autoplay.

Det allerværste er, at TV2 News har mange rigtig dygtige og søde nyhedsoplæsere. Der burde da bare være mindst én iblandt dem, som kunne have fortalt deres redaktionelle ledelse, at man ikke behøver køre #Breaking hver gang regeringen har et nyt forslag (som det skete forleden med regeringens planer om ni holme [øer]) eller at tv-serierne burde sendes før man forsøger at skabe en konflikt på forhånd.

Man kunne måske også – med fordel – lave et konkret program på selve TV2 som så hed “Ugens kommende programmer” hvor man kunne præsentere disse teasere for et publikum, som rent faktisk vil værdsætte dette. Når folk konkret tilvælger TV2 News, så burde det være ret nemt at forstå, at det er NYHEDER folk rent faktisk gerne vil have med i deres kanalpakke

Hvis ambitionen med TV2 News var at præsentere en dansk variant af CNN, så er opgaven helt klart dumpet. Der er alt for meget mikrofonholderi, og alt for lidt kritisk journalistik til, at man bare nærmer sig at have indfriet denne forventning. Senest er det så endvidere annonceret, at TV2 planlægger at flytte sin 22-udsendelse til kl. 21:30 – præcis samtidig med, at DR sender sine sene nyheder. Om det vil være en klog beslutning må tiden vise, men jeg synes det er et underligt valg, for hvorfor ikke lade seerne have muligheden for at se begge kanalers nyheder? For min egen del kunne dette godt betyde et konkret FRAVALG af TV2’s nyheder, for der er nogle gode opdateringer hos DR mens TV2s 22-nyheder alt for ofte er ren gentagelse af 19-nyhederne, dog uden “19 Inspiration”, og så lejlighedsvis garneret med lidt internationalt nyt…

Men nu er jeg nysgerrig, for jeg kan jo mene nok så meget om emnet, men hvad tænker DU, kære læser, om dette emne?

På forhånd tak for din deltagelse i kommentarfeltet – og god weekend til alle bloggens læsere. Denne weekend står på besøg af guldklumperne, så jeg er først tilbage her på bloggen i den nye uge. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.