Smartphonen – mere end en telefon

De fleste har nok for længst gennemskuet, at smartphonen er mere end bare en telefon. Alle befinder sig enten på iOs med en iPhone eller Android med en smartphone fra f.eks. Samsung, Huawei, LG, Ericsson og hvad de nu ellers hedder.

Den eneste virkelige outsider er såvidt jeg ved Nokia, som har valgt at køre på Windows mobile operativsystem. Jeg har ikke fulgt med i deres produkter siden jeg blev ganske skuffet, da jeg i sin tid købte en Nokia Lumia. Jeg håber, at de rykker over på Android – men det er en helt anden historie…

Google blev jo for nylig temmelig sure efter de fik straf fra EU for konkurrenceforvridning, og smed en bombe med nyheden om, at Android ville blive et betalingssystem for producenterne af mobiltelefoner. Hvordan det ender, er der ingen, der ved. 🙂

Men jeg kom rent faktisk til at tænke over, at der er sket ganske meget på mobilmarkedet siden vi i sin tid havde Nokia 3210, Motorola 7200 og hvad de nu allesammen hed. Dengang var det ‘næsten’ kun sms + opkald, vi kunne beskæftige os med. Det var det helt store hit da Nokia 3310 fik en chatfunktion, som gjorde, at man kunne sidde og se hinanden skrive samtidig med det blev skrevet i den anden ende, hvis både afsender og modtager havde samme model. Jeg husker i hvert fald en veninde var temmelig glad for denne funktion – og vi andre sad jo nærmest med en andægtighed som om paven var på besøg.

I dag er vi så vant til de forskellige apps, at vi næsten ikke skænker det en tanke. Vi er blevet ét med vores smartphone, og nu melder der sig den modsatte trend. Nu overvejer en hel del mennesker at gå retro.

Det handler alt sammen om balance og fornuft. Det burde ikke være så svært at lade telefonen ligge når ungerne har brug for hjælp med lektierne, og i privatforholdet kan et spil WordFeud nok også godt vente en time eller to, når vi endelig har mulighed for, at tale sammen. 🙂

Rigtig god søndag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.