Gør status her i juleferien

Nu hvor vi går ind til årets næstsidste weekend, og samtidig starten på juleferien for de fleste, så er det på tide, at gøre status over året, som er ved at rinde ud. Faste læsere vil huske, at jeg er stor fan af det, at gøre status af flere grunde.

Først og fremmest giver status os chancen for at se, om vi opnår de mål, vi sætter os her i livet. Samtidig giver det os mulighed, for at se hvordan vi når længere frem i løbet af det nye år, 2019. Hvis vi intet gør, så fortsætter vi bare i hamsterhjulet, og kommer ikke ud af stedet.

Så status HAR et formål, udover bare det at fejre succes og konstatere områder, hvor vi kunne skabe forbedringer.

Status på parforholdet

Hvordan går det med parforholdet? Opnår I sammen de mål, I sætter jer for hinanden, og hver især?

Faste læsere vil sikkert huske, at jeg varmt anbefaler websexologen, Maj Wismann, som jeg også beskrev i syttende låge ovre på Julekalenderen for alle. Hendes parplan har nu været til salg siden 1. december, og her er virkelig mulighed for at gøre status på året, der er gået, og sætte fokus på vækstområder for det nye år.

Jeg gennemgik selv Majs parplan i 2016. Det er derfor du finder en kommentar i bunden af siden om parplanen fra mig, og jeg kan godt anbefale den til singler, som også vil afklare et kommende forhold. Der er masser af stof til fælles eftertanke.

I skal turde vise hinanden, at I gerne vil videre sammen. Det kan godt være, I på overfladen tror alt går fint, men som jeg beskriver ovre på bloggen Løst og fast om sex og samliv, så er det vigtigt, at vi tager temperaturen på forholdet med jævne intervaller. I skal kunne stole på hinanden, og den ramme opnår man bedst, når man får talt sammen.

Giv hinanden chancen for, at I begge bliver hørt, og gør julehyggen til parhygge – hver time I investerer på hinanden kommer flerfoldigt igen, når I viser, hvor meget I hver især betyder for hinanden.

Status på arbejdslivet

Arbejdslivet er i stor forvandling i disse år. Der sker mange ting, og alt springer i hver sin retning. Det er vigtigt, at du får gjort status over året, der er gået på dit job. Opnår du de mål, du har sat? Går virksomheden godt? Er du tilfreds med dit nuværende job, eller kunne der være mål for forbedringer, som du gerne vil gennemføre?

Har du lyst til at skifte branche? Ser du måske endda, at der i den branche du arbejder i, bliver brug for allerede nu at nytænke din karriere?

Soulaima Gourani har skrevet en super god bog, jeg læste i april 2016, som har sat sig varige spor i min bevidsthed, nemlig Mod til succes, som jeg anmeldte ovre på bloggen med boganmeldelser.

Soulaima er en genial inspirator, og du så hende måske i DR2-serien De nye danskere, hvor hun sammen med Asger Aamund hjalp mennesker med at komme i svingninger. De var groet fast i forskellige roller, hvor de så deres situation ud fra et meget fastlåst perspektiv. Da de først fik ny inspiration, begyndte der at ske noget.

På samme måde kan både e-bøgerne Mod til succes og Tag magten over din karriere hjælpe dig til at få nye ideer til dit eget arbejdsliv.

Skab grobund for succes

Så selvom det kan være nok så hyggeligt med klejner til kaffen, og juleslik samt det gode samvær med familie og venner, så brug juleferien på også at gøre status. Tag de nødvendige skridt til gavn for både dig selv og din evt. partner.

Det er ikke egoistisk at prioritere sig selv. Det er det eneste fornuftige at gøre. Faktum er, at hvis du gik bort i morgen – hvilket ingen håber 🙂 – så gik der ikke en uge før du var erstattet af en ny medarbejder. Du skal ikke være pausefisk i dit eget liv til gavn for andre, men derimod give dig selv chancen for et kæmpe boost i selvværdet ved, at tage styringen af dit – og jeres – liv.

Rigtig god weekend – og juleferie – herfra til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.