Instant kaffe – stor forskel i smagen…

Det er næppe nogen statshemmelighed, at jeg er glad for kaffe. Jeg har tidligere beskrevet min glæde ved kaffekapsler. Jeg har de seneste år kun brugt kaffekapsler til min Tassimo fra Bosch, men engang imellem kan jeg faktisk også godt lide instant kaffe. Mest for afvekslingens skyld, men også fordi jeg er blevet opmærksom på, at forandringen giver fornyet inspiration til at nyde en god kop kaffe.

Jeg ville blive skudt af barristaer, som naturligvis ikke mener, at det er en ‘rigtig’ kop kaffe, men det blæser jeg på. Det er lidt som de vinentusiaster, som insisterer på, at en ægte Amarone er den bedste italienske vin. Jeg har anden erfaring med f.eks. Amicone, som er dyrket lige uden for området, hvor denne appélation er gyldig – og så vil disse vinentusiaster også protestere, fordi ordet er fransk, og der sikkert findes et andet ord for italiensk vin inden for pågældende distrikt.

Med andre ord: jeg snobber ikke omkring hverken vin eller kaffe. Det handler alt sammen om, at vi nyder hver ting til sin tid – og naturligvis i moderate mængder, i hvert fald hvad vin angår. 🙂

Anyway, tilbage til emnet. Kaffen jeg normalt nyder er enten Gevalia Original eller Krönung XL. Det er de to kapsler jeg har drukket længst tid. En årgang brugte jeg også Ebony fra Gevalia.

Jeg foretog et eksperiment de seneste måneder, hvor jeg testede instant kaffe af mærkerne Merrild, Café Noir og så Gevalia. Der er stor forskel mellem disse mærker af instant kaffe.

I min optik er Café Noir meget mørk. Den er næsten så kraftig, at den kræver lidt mælk for at blive behagelig.

Merrild er knap så mørk, men har alligevel en lidt besk undertone, og derfor er min favorit blandt instant kaffe helt afgjort Gevalia.

I gamle dage drak jeg en hvilken som helst kaffe. Det gør jeg stadig som gæst. Igen er jeg ikke snobbet hvad angår kaffe, og jeg mener selv, at jeg har fået en god opdragelse, hvor man følger skikkene de steder, man kommer.

Men når jeg selv skal vælge – og betale for – min kaffe, så stiller jeg nogle krav til den kaffe jeg serverer og drikker. Både fordi jeg mener, at mine gæster fortjener at blive behandlet ordentligt, men også fordi jeg prioriterer, at kaffe skal være en nydelse.

Da jeg kun drikker alkohol i selskab med andre, så sparer jeg en hel del på den side af tilværelsen, og samtidig mener jeg, at man får større glæde ved at drikke en god kaffe, og så drikke lidt mindre af den.

Tidligere skulle der bare en vis mængde kaffe til, men ved at prioritere kaffen, kan vi faktisk alle få større glæde ved denne unikke gudedrik. Det er en fornemmelse, jeg også tror andre er ved at få i forhold til kaffedrikning.

Mine børn blev ret overraskede, da de så, at jeg også har mange te-varianter, for den ene af dem spurgte faktisk: “Far, jeg troede kun du drak kaffe, og slet ikke kunne lide te?” Jo, det kan jeg, men jeg gider ikke drikke en kop Medova. Det er muligvis en te tidligere generationer kunne lide, men jeg er mere til frugt-te, og også her er det sjovt at veksle mellem lakrids, chili, kanel m.v.

Og nej, kanel er ikke kun noget man drikker op til jul… 🙂

Det handler alt sammen om, at udfordre sine smagsløg. Det gør tilværelsen mere spændende. Hvad er dine tanker om kaffe, kære læser? Kommentarer er velkomne.

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Comments

 1. kaffe… ja hvad er det egentlig hvad kan hvem lide osv det er jo et stort emne.
  kaffe er jo som så meget andet en smagssag.
  må sige vi har prøvet rigtig mange slags både filter formalet selv malet puder kapsler instant you name it.

  Elsker duften af nykværnet bønner og duften af nylavet kaffe, men når det er sagt hænger smag og duft ikke altid sammen her.

  af færdigmalet bønner har nummer et hos os været merrild og må sige deres koffeinfri kaffe også er faldet i rigtig god jord her. Men mange af de helt billige mærker har ihvertfald ikke været en nydelse.

  Når det kommer til selv at male må jeg sige at det har været bønner fra regulær kaffe the handler som har haft favorit pladsen, har prøvet nogle af de fancy nye med diverse smage det har været en blandet fornøjelse.

  Instant har vi prøvet flere af og her har det været merrild og bki der er faldet i bedst smag hos os. Nogle instant kaffe smager langt fra af kaffe et skræk eksempel var da vi tyskland havde købt en vi tog med til bornholm ( telt tur) vi så alle frem til en lille kop kaffe og fik kogt vand og blandet føj bare lugten selv esbjerg havn var her at foretrække, okay man kan jo ikke sige om man kan lide det før man har smagt så det måtte vi jo prøve, selv en tår kold kaffe havde været bedre det blev i ordets forstand spyttet ud kan ikke finde ord som kan beskrive det men blev enige om at det må være noget nær det nærmeste man kommer på krigens erstatning føj da .
  DE fancy kapsel maskiner er der rigtig mange gode varianter af kaffe til og må sige at der er rigtig mange okay produkter blandt de billige også.

  Vi dansker er nok til tilbøjelig til at kværne kaffe i de mængder som vi egentlig burde have indtaget i form af vand, dette kan godt nedbringe nydelsen lidt da det bliver en selvfølge man ikke prissætter på samme måde som meningen med kaffe egentlig var, vi skal have store krus store mængder af kaffe for det er vi vant til. Hvad blev der af betegnelsen småt men godt.

  Man skal ikke være fanatisk og lukke døren for at prøve nye ting, men er det nu den dyre man bedst kan lide så køb den og drik lidt mindre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.