I denne søde juletid…

I denne søde juletid har alle travlt med at tænke positive tanker. Det er såmænd ganske livsbekræftende og dejligt. Spørgsmålet er også bare, hvornår vi skal gøre mere end blot tænke positive tanker? Her tænker jeg på medieverdenen.

Alle har travlt med at TALE om ‘fake news’. Det skete sågar på PresselogenTV2 News i går. Redaktørerne sidder og lover forbedringer, men GØR de noget ved det?

Selvom det kan lyde lidt kynisk, så er svaret desværre et kæmpe NEJ.

Der er for længst gået seer- og læsertal i kildekritikken. Man vil gerne komme først, og så tager man gerne en runde i Presselogen, hvorefter processen gentager sig.

Det er både dovent, og vi læsere og seere fortjener bedre, men vi får ikke ændringer før folk holder op med at klikke på det clickbait, som i forvejen lugter af løgn. Det er ikke engang bare sløset – det er møghamrende uforskammet, for man har i flere år fundet journalister og politikere i bunden af troværdighedsanalyser.

Burde det ikke for længst have vakt til eftertanke? Jo, helt bestemt. Hele journaliststanden burde jo kræve mere af sig selv og hinanden, men det sker bare ikke, for man ved åbenbart godt, at HVIS man sætter sig tilstrækkelig meget på bagbenene, så finder man udgangen hurtigere end nogen anden.

Der MÅ og SKAL en forbedring til, og det kræver kildekritik FØR artikler postes online. Ellers ender det alt sammen som gråtoner af Den Korte Avis.

Beklager, men der er ikke nemt at løse problemet uden at bruge smågrove ord. Jeg ville hjertens gerne kunne rose medierne, men de gør det altså ikke spor nemt for sig selv, og man kan som læser ikke sidde dette overhørig. Det er trods alt penge ud af vinduet, hvis man betaler for abonnementer, hvor det grundlæggende arbejde ikke er udført før der er blevet trykket på Udgiv-knappen

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Comments

  1. Vi behøvede ikke at vente længe før første eksempel på den ringe kvalitet i dækningen blev tydelig. Det skete allerede mandag morgen i artiklen Integrationen af indvandrere går i stå i tredje generation.

    Man kan bl.a. læse følgende: “Men fremskridtene stagnerer altså fra anden til tredje generation. I enkelte tilfælde – og med forbehold for at det bygger på små tal – går det tilbage.”

    Det forbehold nævnes slet ikke på TV2 News hvor man giver den fuld skrald med udtalelse fra integrationsministeren, som bruger dette til at fremme endnu en ‘os’ vs. ‘dem’ tirade…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.