55 år siden JFK blev myrdet

Det er en historisk dag i dag, for det er nu 55 år siden den amerikanske præsiden John F Kennedy blev myrdet. Alle kender historien. De har i hvert fald hørt om den. Selvom jeg blev født 10 år senere, så var det et af de mord jeg har beskæftiget mig mest med som ung.

Alt lige fra The Magic Bullet Theory til påstanden om, at Lee Harvey Oswald havde dræbt præsidenten med et discount-gevær blev læst, vendt og drejet. Jeg har nok læst de første 30 bøger om emnet, og så også dokumentaren hvor man efterlignede en retssag om emnet.

Der er så mange konspirationsteorier om dét mord, og man kan ikke undgå, at blive fascineret af ‘hvor meget der er blevet fejet ind under gulvtæppet’, for det er jo kun meget få mord, der ikke bliver belyst til alles tilfredshed.

Uanset ens egne meninger, så kan ingen benægte, at man ikke senere har kunne efterligne den rikojetering som er nødvendig for at en kugle skulle kunne skifte retning hele syv gange – den såkaldte Magic Bullet Theory.

Hvis ikke Lee Harvey Oswald myrdede præsidenten, hvem gjorde så?

Det får vi ALDRIG svar på, for alle øjenvidner som havde oplevet noget, der kunne udfordre den officielle forklaring døde kort tid efter mordet. Vi får aldrig svar på hvem, der befandt sig på græshøjen, hvordan man fik framet en venstreorienteret eksil-cubaner etc.

Det er jo præcis det, som gør sagen så interessant. Alle de ubesvarede spørgsmål, og alle de ting vi bagefter ville ønske vi kunne finde ud af, hvis vi dengang havde samme teknik som vi har i dag.

Ingen kunne jo nogensinde holde billeder tilbage i dag i en tid, hvor alle har mobiltelefoner med kamera i.

Uanset hvad, så har sagen været spændende og interessant.

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Nyuddannet IT-supporter - blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.