Det gik helt som ventet med Mandriva Linux – desværre

Da jeg for nylig ville se hvordan det gik med Mandriva Linux, som jeg især brugte før de fusionerede med brasilianske Connectiva Linux, og oprindeligt hed Mandrake Linux, så måtte jeg konstatere, at firmaet ophørte i maj 2015. Jeg har ikke savnet Linux, for som jeg før har skrevet, så har Microsoft forbedret Windows i et omfang, der gør det interessant at bruge for alle pc-brugere. Men alligevel…

Det franske Mandrake Linux var blandt favoritterne mens jeg brugte Linux, selvom også SUSE og Red Hat havde sine fordele. Mange talte allerede dengang om Ubuntu Linux, men den distribution faldt aldrig rigtig i min smag. Folk der kender mig, ville nok gætte på, at jeg bare altid godt kan lide at gøre tingene anderledes. 🙂

Dengang jeg udgav Linux Nyhedsbrevet var det nu meget sjovt at følge operativsystemet, som virkelig kan genoplive gamle maskiner, som ikke helt har de fornødne ressourcer til at køre en fuld Windows i nyere udgave – og det har altid været meget nemt at bruge.

Når man skulle teste folks opfattelse af styresystemet, skulle man bare ikke fortælle folk, at der var tale om linux, for SÅ var det noget farligt noget i manges øjne. Men hvis de derimod bare satte sig ved maskinen, så opdagede man hurtigt, at det faldt folk præcis lige så intuitivt som hvis de sætter sig ved en Windows-maskine eller en Chromebook, eller for den sags skyld en Mac.

Macens væsentligste ulempe er, som bekendt, prisen. Det er svinedyrt i forhold til en almindelig pc, og i en tid hvor der alligevel sidder en Intel-processor i maskinen, så giver det ikke ret meget mening, at Apple stadig er så stædige, at deres MacOS helst ikke skal køre på andet end deres egne maskiner, vel?

Anyway, dette var blot lige en kort hilsen fra nørdernes verden med ønsket om en god søndag til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.