Om at give hånd…

I dag kom der store boller på den politiske suppe. I sin jagt på at holde sig over spærregrænsen har de Konservative sammen med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti meddelt, at de mener man skal give hinanden hånden for at kunne være danske statsborgere….

Det er store sager. Når Naser Khader, som ordfører for de Konservative, udtaler sig om håndtryk udtaler han sig BEVIDST forkert. Han ved så ganske udmærket hvilken kulturel bagage kvinder medbringer, og det at give hånden er ikke nogen helt smal sag. Et faktum han undgår selvom han tidligere – før han igen kom i Folketinget – som Fellow Elder hos en amerikansk tænketank har udtalt sig om islam og arabiske forhold. Forhold han er yderst bekendt med, men tydeligvis kun plukker fra når det er opportunt.

Jeg savner ord for den intolerance der ligger bag forslaget, og tillader mig at minde om, det ikke KUN er muslimer der er anderledes på dette område. Både thailændere og japanere bruger hilsen med samlede hænder og et høfligt buk.

Skal det pludselig være mere eller mindre dansk om man giver hånd, krammer, bukker eller gør noget fjerde?

Kunne vi ikke begynde med at anerkende, at folk der får et statsborgerskab har bestået en prøve, som flere har påpeget kan være særdeles udfordrende at bestå? Skal vi virkelig fortsætte ud ad symbolpolitikkens og det overdrev vi har set siden VKO begyndte?

Der kommer mere om dette på den politiske blog. Herfra skal der lyde en venlig opmuntring til, at vi begynder at respektere hinanden. Der er brug for det, og håndtrykket er det mindste af de tegn på respekt man kan vise over for hinanden.

Godnat herfra – og god tirsdag til alle 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.