Lad dig aldrig friste af Krejlerkongen, Antikkrejlerne m.v.

Der er mange udsendelser om gammelt bras som skal vurderes. Antikkrejlerne på DR og Krejlerkongen på TV2 Zulu er bare to af dem… Man kan hurtigt forledes til at tro, man kan tjene en formue på den slags. Det ER en kæmpe fejl! De eneste, som tjener på det er auktionshuse som Lauritz.com m.v. 🙂

Troen på at et maleri har en bestemt værdi er ren illusion. Hvis ikke du kan finde en køber, som konkret betaler prisen for det, så er det ikke den pris værd. Præcis som ejendomsmæglerne, som bevidst vurderer huse til en for høj pris for at få salget, men som bagefter må skrue ned for forventingerne. Den ærlige metode er at give den ærlige vurdering fra starten af…

Jeg fik i sin tid et rigtig godt råd, jeg har brugt lige siden. Hvis du kan lide et maleri, så køb det, hvis du har råd. Men lad dig ikke friste af kunstnerens navn eller noget andet. Køb det KUN fordi du kan lide det.

Tanken om, at man kan bevare sin værdi ved at investere i kunst, gamle modelbiler, lp-plader eller hvad man nu ellers tror man kan bevare sine penge i er helt forfejlet. Hvis du kun vil BEVARE en vis værdi, så køb statsobligationer, guld eller diamanter. Disse har historisk bevaret deres værdi – men INTET, bortset fra døden og skatterne, er sikkert her i livet.

Jeg morer mig derfor også lidt når TV Øst – som TV2-regionen hedder her i det gamle Vestsjælland – sender Mit kæreste eje, hvor de fra starten siger, at der er tale om et gammelt program, så derfor KAN vurderingerne være forkerte. Hvorfor så egentlig genudsende programmet?

Ja, jeg ved godt, jeg nogle gange næsten er FOR ærlig. 🙂

Ingen gider spilde tiden med forkerte vurderinger, vel?

Rigtig god søndag herfra til alle bloggens læsere.

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.