Der skal være plads til alle

Der skal være plads til alle. I den ideelle verden var der respekt for alles ret til at have sin egen mening. Det viser sig bare hurtigt ikke at være tilfældet, for nogle mennesker vil meget gerne skrive grovheder – særligt på sociale medier.

Ytringsfrihed er ikke det samme som ytringspligt.

Hvad mener jeg så med det?

Der ER folk som skriver så tilpas groft, at min erfaring har lært mig, at en diskussion vil være formålsløs, og jeg hjælper gerne folk med at indse, at en blokering er bedre for begge parter.

Jeg var oprindelig stor modstander af blokering, men jeg måtte lære det på den hårde måde. Selvom mavefornemmelsen var imod enkelte personers tweets, forsøgte jeg, og endte med at spilde en masse tid, for der var ingen udvikling i nogen retning… 🙂

Jeg fik så også et godt råd med på vejen af en god ven, som på daværende tidspunkt boede i Frankrig – og den lærdom har jeg taget til mig.

Der skal nemlig være plads til alle. Men det er ikke alle vi behøver mænge os med.

Jeg vil til enhver tid forsvare folks ret til at have deres egen mening – også selvom jeg måtte mene, at den var ‘den forkerte’. Sådan er vi humanister. Jeg støtter individets frihed betingelsesløst, så længe det er frihed, der ikke går ud over andre.

Det er så særligt på det sidste punkt at nogle mennesker ikke har forstået en humanists udgangspunkt. Der er folk derude, som gerne vil svine navngivne personer til, og som griber enhver chance for at genere handicappede, jøder, indvandrere, politiske modstandere – og listen kan udvides alt efter de oplevelser du også måtte have med den slags mennesker.

Hvad gør man med den slags mennesker?

Før i tiden ville jeg investere den nødvendige tid i en diskussion i håb om, at kunne mildne luften – og i hvert fald skabe en vis gensidig forståelse.

I dag vil jeg til enhver tid hellere hjælpe vedkommende med at undgå det, som irriterer personen, og det er så enten ved at forbigå personen, men hvis den underliggende grovhed er tydelig, så blokeres personen.

Folk har mange meninger om blokeringer. Det skal de have lov til. Jeg ved, at jeg ikke selv kommer med grovheder – hverken on- eller offline. Derfor ved jeg så også, at hvis jeg er blevet blokeret af andre er det fordi de ikke har brudt sig om min argumentation. Fred være med det. Det holder mig ikke søvnløs, at jeg ikke kan please alle.

Vi har alle vores meninger, og som jeg startede med at sige i artiklen, så skal der være plads til alle.

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

PS: Bliv nu ikke bekymrede hvis der går lidt tid mellem opdateringer. Jeg kan af trafiktallet se, at folk er på ferie, så de næste uger er det ikke nødvendigvis det at skrive på bloggen jeg gør mest. Der er en del bøger i pipeline til anmeldelse, og et besøg af guldklumperne forude… 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.