Når skrivebordet vælter

Vi har nok alle prøvet, at skærmbilledet vælter i Windows. Det kan være ret frustrerende, fordi man skal bruge musen lidt alternativt, fordi skærmbilledet ikke kommer til at svare til den måde vi opfatter skærmen.

Det er oprindelig en indstilling, man bruger i forbindelse med DTP (desktop publishing) arbejde, hvor skærmene typisk kan roteres, således, at man designer med den fulde A4-side i korrekt visning. Rent hardwaremæssigt er nogle skærmdrivere indrettet således, at retningen på billedet drejes når du drejer skærmen.

Funktionen ligger dog også i softwaren, og løsningen til at komme tilbage til ‘almindelig’ skærmvisning ligger lige for. Når man ved hvordan man skal gøre… 🙂

  • Du højreklikker med musen ude på skrivebordet, og vælger Skærmindstillinger
  • Lidt nede på det billede der kommer frem er der et punkt, der hedder Retning
  • Her skal du vælge Stående.

Vupti, så er dit oprindelige skærmbillede tilbage.

Fortsat god lørdag herfra. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.