Søskendejalousi – en sørgelig affære

Det sker, at der er indlæg, der ikke er så sjove at skrive. Dette er et sådan indlæg, jeg nu skriver i forlængelse af artiklen fra ugebladet Tæt på, der udkom i tirsdags. I det nummer var der nemlig en artikel om en skuffet prins Joachim som var “tvunget til Fredes fest”, som de skrev…

Nu kunne man jo, som kendere af Mads & Monopolet vil huske, bruge Søren Pind-reglen: den begivenhed man først har tilmeldt sig, er den man passer…

Man kunne dog også sige, at med en bror som er landets kommende konge, så tæller deltagelsen ved en rund fødselsdag, som skulle være en folkefest også en hel del. Befolkningen har vist sin støtte for HKH Kronprinsen via bl.a. Royal Run, og der er ingen tvivl om, at det så kort efter deres fars bortgang er en naturlig sørgeperiode, hvor ens rationelle adfærd kan være påvirket.

Ikke desto mindre medfører et job altså en vis pligt til at vise noget pli, og derfor er det noget sørgeligt, hvis prins Joachim nu spænder ben for sit eget eftermæle ved at fortsætte den kølighed som, ifølge flere medier, tidligere prægede søskendeforholdet. Der er brug for en kop rigtig god dialogkaffe i de royale gemakker, så den slags gentagelser undgås.

Jeg har stor respekt for de udsendelser der netop blev sendt da prinsgemalen gik bort. Man kunne sagtens sætte sig ind i noget af den dårlige stemning, som kunne være til stede i de unge år – men jeg havde sandelig håbet, at forholdet havde bedret sig.

Nu KUNNE jeg så også bare blande mig udenom. Det er såmænd helt fair at mene sådan. Dog er jeg samtidig så glad for kongehuset, at jeg ikke helt kan undgå at undre mig over sagen kommer frem. Den BURDE være håndteret langt mere professionelt – for alle parters skyld.

Jeg forstår fuldt ud, at ens bror – hvis man har en sådan, for jeg har selv en søster – er glad for at køre ræs. Den frihed skal han bestemt have, og dyrke som han lyster. Alle skal have lov til at have et privatliv! Dog tillader jeg mig på denne blog at stille det indlysende spørgsmål om ikke man ødelægger mere end godt er ved at vaske sit tøj i offentligheden, når kongehuset netop burde være en milepæl i samfundet, som viser vejen på en respektfuld måde?

Det er i hvert fald rigtig dårlig presserådgivning, at dette ikke er blevet håndteret i stilhed, og det kaster en mørk skygge over en fantastisk fejring, som jeg slet ikke synes er spor behagelig, for jeg ved, at republikanere vil bruge dette imod kongehuset, som på så mange måder har gavnet landets eksport, og vækker stor fascination overalt hvor de kommer.

Hvad er dine tanker om denne sag?

Fortsat god weekend til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.