GDPR – ingen persondataindsamling

Det er meget nemt at definere GDPR her på bloggen, for der sker ingen persondataindsamling på nogen af mine blogs. Den eneste data som opbevares er ren statistisk trafikdata ved hjælp af Visitors Traffic plugin i WordPress.

Det gør livet langt nemmest, når man slet ikke bruger eller opbevarer nogen persondata overhovedet.

Det var dog en overraskelse, at vi i går morges kunne konstatere, at Facebook-grundlæggeren – Mark Zuckerberg – ikke mente folk skulle have adgang til sletning af data når man ikke var aktiv bruger. Det er bare IKKE i orden! Når man SLETTER sin profil, så BURDE alle data forsvinde HOS Facebook.

Det sker bare ikke!

Dem af os som har slettet vores profil, men til gengæld bruger Instagram, vil kunne bekræfte, at man stadig – længe efter Facebook-data burde være slettet, får en opdatering om, at en Facebook-ven har en profil på Instagram når disse opretter sig…

Databeskyttelse ER et vigtigt emne. Mange har en tendens til at negligere området, fordi de fokuserer på, at der i forvejen ER mange data om os selv derude og derved bliver databeskyttelse ikke taget særligt alvorligt. Det er en kæmpe fejl.

Det farlige ved persondata, som ikke opbevares korrekt, er, at man uforvarende kan blive en kilde til hackere og digitale identitetstyverier, fordi det er sammenkædningen af mange datakilder som ofte er nøglen til en komplet profilering af andre.

Det bliver spændende at se om der kommer en service hvor man vil kunne indtaste sin mailadresse hvorefter ens data kan blive slettet helt hos et selskab som Facebook. De vil jo helst undgå det, fordi de tjener penge på brugernes data, men de skal ikke have lov til at slippe afsted med det, og jeg håber EU vil stramme skruen om bollerne på Facebook på dette område. Det kan godt være amerikanerne ikke tager emnet alvorligt, men EU bør vise, at vi rent faktisk mente det, nu hvor GDPR bliver retsgyldigt fra og med i morgen, fredag den 25. maj 2018. Når en bruger ikke længere ønsker at bruge en bestemt tjeneste skal vedkommende kunne fjerne sine data fra dette websted.

Rigtig god weekend til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.