Fem gode grunde til at skrive kommentarer online

Der er fem gode grunde til at skrive kommentarer online, og her vil jeg fortælle om de fem væsentligste grunde til, at jeg skriver kommentarer på blogs, på portaler når der er en spændende artikel, når jeg kan opmuntre og når jeg kan udfordre. Så kan du vælge at bruge dem, der inspirerer dig til handling – og måske kan det også få dig i gang med selv at skrive flere kommentarer på nettet.

De fem væsentligste grunde til jeg skriver kommentarer:

  • Når jeg kan bidrage konstruktivt til det skrevne
  • Når jeg er uenig i det skrevne, og mener det kan hjælpe forfatteren at blande sig
  • Når jeg er enig, og synes forfatteren fortjener en tommel-op som opmuntring
  • Fordi det giver backlinks inden for en niche der er relevant for mig
  • Fordi jeg mener man skal bidrage til blogosfæren med det man kan og ved noget om

Lad os se på hvert punkt i rækkefølge… 🙂

Når jeg kan bidrage konstruktivt til det skrevne

Det sker, at man læser en artikel, der mangler en væsentlig pointe. Hvis ikke man selv bidrager, er der ingen chance for at få den ekstra nuance med ind i det skrevne.

Jeg gør det aldrig for at virke klogere end andre. Jeg gør det rent faktisk fordi jeg mener, at vi alle har en forpligtelse til at bidrage aktivt inden for de områder, hvor vi selv har en viden. Nogle ville kalde det karmaloven. Jeg kalder det simpel høflighed, at man f.eks. kan bidrage med en anekdote når nogen er i tvivl, eller ved noget ekstra om f.eks. en bestemt feriedestination når en blogger mangler tips om et sted han eller hun snart skal besøge.

Når jeg er uenig i det skrevne, og mener det kan hjælpe forfatteren at blande sig

Pligten til at bidrage gælder også når der er en artikel hvor jeg ikke er enig med den pågældende skribent. Igen er det ikke fordi jeg forventer, at forfatteren skal ændre mening, men fordi jeg mener, at jeg i det mindste kan præsentere mit argument, og så må vedkommende selv afgøre om det påvirker hans eller hendes holdning.

Vi kender alle de typer, der bliver fornærmede når man ikke bider på deres bestemte måde at udtrykke sig på. Det kan hurtigt ende i barnlige skænderier, og her har jeg for længst lært, at det slet ikke betaler sig at skændes med folk online. Den lektion lærte jeg af et rigtig godt vennepar vi besøgte i Frankrig.

Man kan vise et æsel hvor der er vand og føde, men du kan aldrig tvinge æslet til at spise eller drikke, vel? 🙂

Når jeg er enig, og synes forfatteren fortjener en tommel-op som opmuntring

Jeg har flere gange oplevet, at folk bliver glade for at få lidt opmuntring. Det er en sjælden kvalitet, og man skal bestemt ikke undlade at gøre en god gerning, for du kan være med til at redde et andet menneskes dag ved at skrive en kort kommentar, som løfter dem midt i en svær tid.

Du skal naturligvis være ærlig, men når først du kender din takt og tone, så er det faktisk langt nemmere at bevæge sig naturligt positivt på nettet end de fleste tror. Mange lader sig slå ud af negative nyheder, og jeg kan selv være et offer for det, hvis jeg alt for længe omgiver mig med negative nyheder. Jeg har lært at sige ‘pyt’ til de ting, jeg ikke kan ændre, og komme videre.

Mit liv handler ikke om at redde alle, men derimod at sørge for, at alle dem, jeg omgiver mig med i hvert fald kan sige, at jeg var ærlig. Hvis jeg nogensinde skulle bestemme teksten på min gravsten – der forhåbentlig først skal laves om RIGTIG mange år! – så skulle det da helt afgjort være: “Han var helt sin egen – og han sagde det han mente”

Det har nogle gange irriteret folk, men det er en af grundene til, at jeg flere år efter et møde med folk kan huske præcis hvad der blev sagt, fordi jeg rent faktisk reagerer ærligt på det andre siger og mener, og derfor også kan huske hvad jeg selv har sagt. Sådan er det med at holde sig ærligt til sine meninger. De er nemmere at huske, som man siger…

Fordi det giver backlinks inden for en niche der er relevant for mig

Når jeg så også skal være helt åben, så er der også en SEO-gevinst ved det at skrive kommentarer. Folk har alt for længe fokuseret på om en blog har do-follow eller no-follow. Hvad de overser er, at søgemaskinerne godt kan vælge at crawle et link, selvom det indeholder et no-follow. Det betyder kun, at forfatteren ikke tillægger kommentaren værdi, men det kunne jo godt være, at Google eller Bing var af en anden opfattelse når du blandede dig i en niche, som de i forvejen ‘ved’ du også befinder dig i.

Dog skal kommentarer aldrig være din eneste vej til at bygge links, for det ville aldrig virke. Men du må gerne kombinere elektronik med den organiske trafik, og når du skriver noget fornuftigt på en blog med mange læsere, så kan du jo lige så godt høste relevant organisk trafik samtidig. Ren win-win for begge parter. 🙂

Fordi jeg mener man skal bidrage til blogosfæren med det man kan og ved noget om

Det handler alt sammen om at bidrage til hinandens blogs. Jo mere du selv deltager og kaster ud i universet af positiv energi, jo mere vil der også flyde tilbage til dig. Når vi inspireres af det andre skriver, så BØR man give en smule tilbage ved at komme med sit besyv.

Og nu hvor du har læst med så langt, så ved du godt hvad feltet nedenunder bruges til. Gør det, og skab en ny god vane i din færden rundt i blogosfæren ved at skrive din første kommentar. 🙂

Fortsat god pinse til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.