Identitetstyveri via mail – vær opmærksom!

Der er snart ingen grænser for de forsøg på identitetstyveri via mail som visse spammere forsøger at sende. BMW, Google og Facebook-lotterier… Min bare r*v! Det er utroligt, at den slags åbenbart stadig kan få nogle til at klikke på den slags. Læs videre, og vær med til at standse disse mails.

Som jeg tidligere har skrevet, så sender jeg flere af disse videre til abuse-afdelingerne på de kendte services, altså f.eks. Yahoo, Gmail, Hotmail og Outlook. Tydeligvis er det dog kun en dråbe i havet. Der er brug for flere, der videresender disse mails til abuse-afdelingerne for at stoppe tendensen.

Hvor nogle er ret åbenbare på grund af det dårlige sprog, så er det også værd at nævne, at en bank IKKE sender dig en almindelig mail – og det gør Nets heller ikke! Vær vågen og opmærksom, og slet den slags. Gå aldrig ind via de links de sender med, for det er fusk. Du risikerer at blive en hel del fattigere, hvis ikke du lytter efter.

Det har været nævnt før på både TV2 og DR, og alligevel er der stadig nogle, der falder i fælden. Hvorfor mon?

Fordi alt for mange er alt for godtroende. Det kan virke tillokkende når der er adgang til en procentdel af en stor formue, og selvom hjernen allerede har fortalt dem, at det umuligt kan være sandt, er der nogle der hopper med på vognen.

Det kan du undgå, hvis du tænker dig om FØR du klikker!

HVIS banken vil have fat på dig, vil de sende dig en mail i din netbank. Brug ALTID din netbank-app frem for at gå ind via uautoriserede links, som kræver en vis teknisk indsigt for at gennemskue. Better safe than sorry, som englænderne siger. 🙂

Rigtig god dag til alle bloggens læsere.

Dette indlæg blev udgivet i Grundlæggende IT og tagget , , , . Bogmærk permalinket.