Stort tillykke til israelske Netta med sejren i Melodi Grand Prix 2018

Som du kan læse på Eurovision Song Contests officielle side, så vandt Israel Melodi Grand Prix 2018 i Lissabon i Portugal. Danmark landede på en niendeplads, da seernes stemmer blev indregnet i ligningen, og inden dette skete lå vi og rodede nede i bunden af de 26 finalister.

Det var en spændende aften. Jeg havde personligt Serbien og Israel som favoritter. Det er første gang i mange år, at jeg har fanget vinderen som den ene af to favoritter. 🙂

Israels sang var ikke en sang alle var lige begejstrede for, og sådan vil det altid være. Sveriges sang, der landede på en syvendeplads var den danske sang langt overlegen, men naturligvis er man da så lokalpatriotisk, at det er glædeligt, når vi lander inden for top-10.

Melodi Grand Prix blev kommenteret med nogle meget nedslående ord indtil seernes points kom ind. Det var alt fra skuffelse over, at lande vi traditionelt har haft nære forhold til ikke gav os points. Sådan ER musik. Det bør nemlig ikke handle om sym- eller antipatier og politik. Vi har haft nogle sære afstemninger i de forgangne år hvor småstater stemte fuldkommen som vinden blæser på en vinterdag – og det gavnede ikke nogen, når points blev givet ud fra nationale hensyn.

Melodi Grand Prix bør handle om musik – og glæden denne musik kan sprede for os alle. Det skal være en hyggeaften, hvor alle får lov til at have indflydelse, og her kommer seernes afstemninger til sin fulde ret, fordi det nu ikke længere er nogen jury, som alene afgør hvem der vinder.

Vindersangen Toy kan ses her:

Nu bliver det spændende at høre om det bliver Jerusalem eller Tel Aviv som værtsby for Grand Prix i 2019.

Fortsat god weekend til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.