God telefondisciplin – undgå et dyrt wangiri scam

Begrebet wangiri scam kommer fra Japan. Det virker kun over for dem, som er nysgerrige nok til at ringe tilbage når der ligger et mistet opkald på ens telefon, for i så fald er der enten tale om et udenlandsk eller overtakseret nummer – og det kan blive en rigtig dyr fornøjelse…

Det sker ikke for mig, for jeg har en meget god telefondisciplin. Sælgere der tror de kan sælge en masse ved at ringe til mig får en klokkeklar besked: jeg kan godt selv tage kontakt, hvis jeg får brug for deres produkter…

Opkald fra hemmelige og udeladte numre tages ganske enkelt ikke. Så kan folk sende en sms og bede mig ringe eller lægge en besked på min telefonsvarer. 🙂

Jeg er bestemt ikke asocial, nej. Jeg er bare blevet rigtig god til at sortere hvad jeg gider at bruge min tid på – og jeg ønsker ikke at spilde tiden på falske sælgere. Vi bør alle huske, at af skade bliver vi kloge, men sjældent rige. 🙂

Det er nærmest lidt komisk at det er de nemme scams man stadig kan tjene penge på. Folk burde have gennemskuet det for længst. Du har ikke vundet 10 mio i et Google-lotteri, for Google har slet ikke nogen lotterier. Det er en søgemaskine, for pokker! Det samme med en barrister, som skal bruge DIG til at overføre 17,2 mio. $. En barrister er en advokat, og hvis en advokat havde adgang til den slags penge kendte han nok en eller anden i sit netværk, der ville hjælpe.

Derfor: tænk jer om derude før I er de næste, der oplever den slags! Det betaler sig at være skeptisk og disciplineret, så du ikke spilder tiden på ting, der ikke er din tid værd. Så kan du fokusere endnu mere på venner og familie.

Rigtig god kr. himmelfartsdag, og god weekend til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Nyuddannet IT-supporter - blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.