Hatten af for Thomas Blachman

Jeg tager hatten af for Thomas Blachman. I serien Blachman på skemaet har Thomas Blachman fanget noget rigtig vigtigt. Kreativiteten er død på alt for mange skoleskemaer. Man taler kreativitet, men fanger slet ikke gejsten, som Blachman gør i denne serie. Jeg så i går genudsendelsen af andet og sidste afsnit, fordi det var glippet med at se det i løbet af ugen…

Det værste er, at mange nok var skræmt væk fra at se serien, fordi de tænker på de grovheder han har fyret af som del af X-Factor og andre steder. Thomas Blachman har på mange måder skabt sig et brand, som man enten kan lide eller også slet ikke fordrage. Det er farligt, for han har mange kloge ord, han giver videre til børnene i de seks uger han fik sammen med eleverne.

I en tid hvor man senest har diskuteret læringsår ifm Løkkefonden, så er der flere udfordringer for skolerne. Der er grund til at overveje om vi har håndteret tingene helt forkert. Det er ret tydeligt, at lærerne ikke når igennem til børnene. De fanger ikke lysten til det format vi har præsenteret for dem – og det endda selvom vi netop i Blachman på skemaet kan se, at de unge mennesker rigtig gerne VIL lære nye ting!

Jeg håber beslutningstagerne har set serien, for der er brug for at TURDE tænke nye tanker, så vi ikke bare bliver ved med at gøre som vi altid har gjort. Når vi kan se, at der er rum til forbedring ville det være uanstændigt over for fremtidens råstof, hvis ikke vi tog det alvorligt

Rigtig god dag herfra til alle. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-20, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.