Sammenholdet i fagbevægelsen

Sammenholdet i fagbevægelsen er udfordret. Mens dette skrives er det endnu ukendt om der på det kommunale og statslige område nås en aftale i forligsinstitutionen.

Dog var det et mindre chok at konstatere, at FOAs formand (snart afgående) lavede en aftale på det regionale område på LOs vegne…

Tankerne om at man bedyrer, man ikke vil pille ved den betalte spisepause er på den ene side den mindste af alle udfordringer, og samtidig kan det vise sig – på sigt – at blive den største.

Folk der har fulgt med vil vide, at debatten blev åbnet for lang tid siden, da Moderniseringsstyrelsen fik en ny ekspert, som fik øje på spisepausen. I hans/hendes perspektiv var der en besparelsesmulighed, og først da ordet ‘kutyme’ kom på banen, gik det foreløbig i sig selv.

Nu kan man være lige så sikker (som amen i kirken 😇) på, at der bliver kørt spin på denne kutyme i et forsøg på at gøde jorden for en kommende overenskomstforhandling. Uanset en gældende regerings farve så er lette besparelser noget, der ser godt ud i de infame Excel-regneark, som nok kan præstere fine tal på en bundlinje, men bagefter viser sig IKKE at være en besparelse i sidste ende.

Det er nemlig set før, og alle de faktorer som vil spille ind er der ikke mange akademikere, der tænker over…

Hvis en medarbejder betaler selv kan vedkommende forlade arbejdspladsen, og hvis ikke man er endog meget god til sin logistik, kan der hurtigt opstå huller i f.eks. sundhedsvæsenet, og så er det ikke rart hvis nogen får ildebefindende lige dér…

Der er mange faktorer at tage højde for, og det kræver indsigt i de forhold, der gør sig gældende for hvert område før man nogensinde kunne planlægge sig til en besparelse. Altsammen noget mange slet ikke er bekendt med, fordi de lytter til det spin politikernes rådgivere smider ud til journalisterne. Disse mediefolk er sjældent specielt skarpe til at udfordre disse ‘statements’, og derved passerer pressemeddelelser lynhurtigt ud i avisernes spalter eller tv-stationernes nyhedsflader som om det var guldkorn – selvom det ville være nemt at udfordre de givne påstande hvis man havde bare en smule kendskab til TR-området.

Bare vent og se. Sammenholdet i fagbevægelsen VIL blive udfordret i de kommende år, og sammenlægningen af LO og FTF kan forhåbentlig give forhandlerne lidt hår på bollerne, så de er skarpe ved kommende OK-forhandlinger. De får brug for det… 😇


Jeg lavede en lille poll (meningsmåling) på Twitter efter Søren Lippert havde interviewet Dennis Kristensen i sit show LippertTV2 News, som du kan se herfra https://twitter.com/henrikblunck_dk/status/989186831471251456. Klokken 21:17 var status således:

Skærmdump fra Twitter poll (meningsmåling) efter Lippert-interviewet

Det er altid interessant at høre hvad andre mener om dette interview for at teste om flere er enige om det billede dette interview tegnede – om end jeg straks erkender, at det ikke er nogen videnskabelig måling. 🙂


God dag til alle bloggens læsere 👍

About the author

Nyuddannet IT-supporter - blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.