Vi skal holde op med at være halvhjertede europæere

Jeg har en meget klar holdning til det at være europæer: det er en del af vores geografi, at Danmark ligger i Europa. Fuldkommen lige så selvfølgeligt, som at vi ligger sydligt i Skandinavien…

Det har længe været  sådan at man har en vis procentdel, som ikke bare er skeptiske europæere i den forstand, at de gerne ville have en udmeldelse af EU. Fred være med det. Hvis de kunne skaffe et flertal, som det skete i England, så må man tage konsekvensen af den beslutning.

MEN: der er også en anden faktor, som jeg mener er vigtig at nævne. Med en Donald Trump, der bevæger sig som en elefant i en glasbutik, så er det yderst positivt, at både Frankrigs præsident Macron og Tysklands kansler Merkel TØR udfordre den amerikanske præsident. Det BURDE vi ALLE kunne bakke op.

Ikke desto mindre har vi gentagne gange set, at små landes premierministre – herunder Danmarks – har trådt meget forsigtigt, når de har fået audiens i Det Hvide Hus. Det sender meget forvirrende signaler, for hvad VIL et forenet EU egentlig med den taletid vi får, når vi ikke siger det, vi mener?

Jeg er rystet over, at vi ikke for længst har erkendt, at nok er nok i forhold til Trump. Det MÅ på en europæisk dagsorden med støtte fra alle 27 medlemslande – UK kører jo deres sololøb op til Brexit er fuldt gennemført – som siger fra over for den omskiftelige stil Donald Trump benytter i sin embedsførelse.

Dette er IKKE noget spil mere!

Det kan ende sørgeligt galt, hvis ikke der er nogen, som tør melde fra – og dette allerhelst forenet – for vi ER nødt til at erkende, at Europa ikke kan leve med udskydelsen af hverken miljømål eller sikkerhedsmæssige mål bare fordi det ikke lige passer ind i den amerikanske præsidents reality-show…

Rigtig god onsdag herfra til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Nyuddannet IT-supporter - blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.