En 100 års dag der bør fejres

Da jeg her til formiddag hørte på TV2 News, at det i dag er 100 år siden det første medlem af folketinget var en kvinde blev jeg glad. Glad for, at vi er kommet videre fra den tænkning, som prægede landet før vores grundlov blev revideret i 1915.

Det er i dag en naturlig selvfølge, at kvinder også kan bestride et mandat i parlamentet. Sådan har det dog ikke altid været. Der var også en tid, hvor man kunne fortabe sin ret til at stemme, hvis man røg på overførselsindkomst. Som om man bliver mindreværdig af, at komme i en midlertidig situation, hvor man har brug for det vi kalder velfærdssamfundet…

Det er vigtigt, at vi fortsat udfordrer de værdier, der ligger til grund for demokratiet. Ikke for at afmontere det, men for at forbedre det. Vi har brug for tænkere, som tør sige tingene ligeud – helt uden spin og taktisk tænkning. For landet er bestemt ikke perfekt endnu. Vi har masser af situationer, hvor man fortsat mindes den britiske serie Javel hr. minister, hvor bureaukratiet træder folk under fode.

Prøv bare at komme igennem til Udbetaling Danmark, hvis der er en fejl i beregningen af boligstøtte. Når du leverer de oplysninger, der er behov for, så kan man stadig komme ud for, at behandlingstiden er over en måned. Man siger officielt, at man kan forvente svar inden for 10 hverdage – og så kom Påsken. Den slags er uanstændigt, men der er ikke mange stemmer i at sige tingene ligeud, for når nogen formaster sig til at kritisere, at Udbetaling Danmark ikke selv lever op til de tidsfrister man opstiller, så rynkes der på næsen af de folk, som udfordrer systemerne. Det er naturligvis borgerne, der tager fejl ved at påpege den manglende sammenhæng – i sagsbehandlernes optik. Derved lever bureaukratiet fuldkommen op til de tanker, som Sir Humphrey med sine snørklede formuleringer skjuler i sine svar. Selv når man ringer venligt og høfligt for at høre om hvornår en sag bliver behandlet, så kan man ikke udtale sig…

Det er ikke den eneste situation hvor borgerne er kidnappet i en catch-22. Det er dem som må rokere rundt på tingene når der sker fejl. For vi må da alle kunne forstå, at systemet aldrig tager fejl! Tak for kaffe…

Der er rum for forbedring på mange områder – og jeg håber på det sker ved at vi vedholdende insisterer på at behandle hinanden ordentligt og anstændigt. 🙂

Så stort tillykke med jubilæet til kvinderne. Der er brug for mere nytænkning og innovation, så vi kan videreføre en positive udvikling til gavn for os alle.

Fortsat god søndag til alle. 🙂

About the author

Nyuddannet IT-supporter - blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.