Inspiration fra andre bloggere…

Når man selv er blogger, så er det altid interessant at se hvordan andre bloggere håndterer deres blogs. Nogle blogs får mange kommentarer, og andre er næsten helt uden kommentarer. Mange, der kommenterer skriver næsten aldrig et websted i deres kommentarer, og det har undret mig…

Faste læsere vil huske, at jeg tidligere har blogget en del om SEO, altså søgemaskineoptimering. Det gjorde jeg bl.a. på bloggen SEO for begyndere. Det er snart syv år siden jeg har skrevet noget om emnet derovre. Der er sket en del i de syv år. Samtidig er der nogle grundregler, som har været præcis som de har været lige siden internettet startede.

Søgemaskinerne kigger på links, og alle de kommentarer du skriver rundt omkring kan påvirke din placering i søgemaskinerne. Dette uanset om der bruges do-follow eller no-follow på links. Alligevel har nogle gjort sig til fortalere for, at det kunne da være ligemeget – helt uden samtidig at tænke over den organiske trafik som et link på en klog kommentar kan bidrage med, rent trafikmæssigt.

Nu må eksperter jo gerne sige præcis det de ønsker. Jeg foretrækker ikke at blande mig, for jeg ved, hvad der virker – og jeg behøver ikke et skænderi om emnet. Jeg forholder mig tavst når en ekspert udtaler sig, og håber, at læserne har fulgt med når jeg har skrevet enten her eller på SEO-bloggen. For så véd de hvorfor jeg altid skriver et link til en af mine sider, når jeg kommenterer på en blog.

Det kan så også give nogle sjove oplevelser engang imellem. Min datter, som nu er nået de 16, havde åbenbart kigget på en hjemmeside hos en sexolog, og hun blev lettere forlegen, da hun læste en kommentar. Da jeg talte med hendes mor i forbindelse med planlægning af besøg og lidt løst og fast om skolen for alle tre børns vedkommende, fik jeg at vide, at hun havde sagt: “Pludselig så jeg en kommentar – og den var fra Far!

Jeg kunne ikke lade være med at grine, for det var jo ellers hende, der stillede et meget specielt spørgsmål mellem hylderne i den lokale Føtex, da vi alle fire var på vej til kassen for at betale for varerne, så det var da lidt sjovt, at hun nu var overrasket over, at det var et emne, der optog mig – og mange andre…

Det sjove er, at der findes ét sted hvor du – for hele internettet – kan indstille en såkaldt gravatar, så dit billede kommer ud for din kommentar, hvis du bare husker at bruge samme e-mail adresse, som du har indstillet en gravatar for. De websider, som ikke giver dig mulighed for, at linke til et websted, giver dog ofte mulighed for at vise disse gravatars, og det er med til at brande dig på internettet.

Hvorfor bruger folk ikke denne gravatar? Svaret er nok, at de fleste ikke har hørt om det. Selv hvis de HAR hørt om det, har de glemt alt om det…

Det kan du lave om på for dit eget vedkommende – og jeg vil varmt anbefale dig at gøre det. 🙂

Denne artikel ville ikke ende med en lang liste over bloggere, der inspirerer. Tværtimod skal det blot være et shoutout til alle, som overvejer selv at begynde at blogge, at de skal huske, at inspiration til emnevalg og det at se hvordan andre gør kan være en rigtig god rettesnor for hvordan du selv vil gøre med din blog.

Det er ikke raketvidenskab. Det handler om, at have en god ide, og så arbejde for at skabe en masse indhold, som du derefter kan brande dig på. Nogle laver indlæg med mange billeder, og alligevel glemmer de, at søgemaskinerne ikke kan læse dette indhold, medmindre du indstiller såkaldt alt-tags, der kan beskrive indholdet af disse billeder. Alt dette kan I selv læse mere om på bloggen jeg tidligere har nævnt.

Jeg vil nemlig ikke gentage mig selv, men hellere linke til godt indhold – og artiklerne jeg har skrevet er også tilgængelig som gratis e-bog (i PDF-formatet) ovre på SEO-bloggen. Så der er ingen undskyldning for, at du kan komme godt i gang med dit eget projekt, hvis du synes det er sjovt at følge med i blogosfæren…

Rigtig god dag herfra til alle. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.