Nyder du også stilheden engang imellem?

I aftes havde DR2 tema om stilheden. Det at nyde f.eks. retreats og ro omkring sig. I en verden hvor vi længe har indrettet os med storkontorer, tikkende smartphones med notifikationer hvert andet øjeblik, så er stilhed og ro blevet en mangelvare – som folk er parate til at betale rigtig meget for.

Det er et område vi boglæsere kender i forvejen. Der er intet så rart som at fordybe sig i en god bog – uanset hvad en god bog så end måtte være for hver af os. Nogle gange er en digtsamling eller en god krimi lige sagen, og andre gange er vi måske mere til en biografi eller noget helt fjerde…

Vi KENDER i hvert fald værdien af ro, som ikke koster ret meget. 🙂

Mange når kun at opdage værdien af stilheden kort før de falder i søvn, men der ER faktisk mange muligheder for at finde ro. Stillezonen i toget, en god gåtur i skoven eller hvad der nu falder os ind kan alt sammen være med til at sikre, at vi ikke kommer til at lide af information overload, som der rent faktisk er tale om. De iblandt os, som har været ramt af stress tør godt sige fra. En weekend hvor man absolut ikke skal lave spor kan være yderst behagelig for sjælen, og selv i sådan en weekend kan man sagtens nå huslige sysler. Det sker bare på ens egne præmisser.

Ens omgivelser vil gerne agere fyldstof, og hvis vi ikke siger fra, så brænder vi de facto vores lys i begge ender. Dén erkendelse er nem EFTER man selv er kommet sig efter en gang stress, men før dette er der mange, som ræser gennem livet uden nogensinde at stoppe op, og tænke sig grundigt om.

Hvad laver jeg? Laver jeg det rigtige?

Kunne jeg blive bedre til noget?

Kunne jeg ændre noget TIL det bedre?

Alt sammen tanker, som kan lyde som hver sit Mt. Everest, men det er YDERST vigtigt, at erkende behovet for, at vi ikke agerer pausefisk i vores eget liv, men aktivt finder ud af en model, som passer lige netop os selv.

Så du også denne temalørdag? Hvad var dine tanker om aftenens tema? Kommentarfeltet bider ikke.

Fortsat god søndag herfra.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.