Når du vil starte en ny blog – del 4

Nu hvor vi har kigget på alle de grundlæggende elementer i at starte en ny blog, så er det på tide, at kigge nærmere på hvordan du kan skabe buzz – få opmærksomhed – omkring din blog. Det handler dagens artikel om.

Der er rigtig mange blogs derude, og alle blogejere er vilde med at få gode kommentarer på deres blogs. Det skal du også gøre brug af. Der er nemlig flere gode grunde til at kigge sig lidt omkring, og kaste en kommentar på andres blogs. Du skaber nemlig opmærksomhed omkring din egen blog på denne måde.

Lad mig straks aflive en myte. Det er ganske korrekt, at Nofollow-tagget fortæller søgemaskiner som Google, at webmasteren det pågældende sted ikke anbefaler linket, men det forhindrer ikke søgemaskinerne i at vælge at indeksere alligevel.

Ligeledes kan en god kommentar gøre andre nysgerrige på hvem du er, og den slags trafik kaldes i SEO-sprog for organisk trafik. Den er mindst lige så vigtig som søgemaskine-trafikken.

For hvis du skriver gode kommentarer, bliver andre opmærksomme på, at du har noget interessant at byde ind med, og så kan du være helt sikker på, at de kommer igen, hvis de rent faktisk finder rigtig godt indhold på din blog.

Så ganske som jeg i morgendagens artikel, som bliver den sidste i denne mini-serie om at starte sin egen blog, kommer ind på hvordan du vedligeholder din blog, og holder en konstant trafik, så skal du alligevel tage ved lære ved at bruge lidt tid et par gange om ugen på at holde dig a jour med hvad der skrives på lignende blogs, så du hele tiden holder din egen viden frisk, og undgår gentagelser.

For her kommer nemlig et vigtigt tip. Du skal ikke skrive hvad andre skriver. Hvis de har skrevet noget rigtig godt, så lav hellere et retweet på Twitter i anerkendelse af hvad en anden blogger har skrevet. Det kan give vedkommende lyst til at retweete dit retweet, og hvis du har knyttet en kommentar oveni, så kan du selv gætte, at du er godt i gang med at skabe lidt opmærksomhed med en øget målgruppe end du måske selv ville nå.

God fornøjelse med bloglæsningen og kommentarerne. Du kan skabe buzz omkring din blog, hvis du lytter efter og bruger dette tip.

Rigtig god dag til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.