Mennesker er ALLE lige værdige

Det burde være en selvfølge, men selv i 2017 er det ikke nogen accepteret regel, at ALLE mennesker er lige værdige. Mænd, kvinder – unge, gamle – sorte, hvide, gule – rige, fattige – you name it. Både lige værdige og ligeværdige – nuancen mellem de to ord er væsentlig…

Vi er omgivet af intolerance, og mange kan desværre nemt falde for fristelsen til at gradbøje værdigheden. Desværre også typisk ved udenomssnak. Det være sig en diskussion om kongehuset, om politikerne, om folk vi ikke bryder os om. Gadens parlament er dumhedens evangelium, desværre.

Når først mennesker lader sig styre af negative følelser og ikke af fornuft, så går det galt.

Det gælder ikke kun verdensledere om den nuværende amerikanske præsident eller diktatorer rundt omkring i verden. Det er et globalt princip, og hvis ikke man selv er yderst opmærksom på selv den mindste intolerance, så vokser det som grimme bjørnekløer…

Mange kan føle sig nok så berettigede i deres kritik, men det nytter ikke noget at begynde at diskutere på lavt plan. Når nogle mennesker bliver irrationelle, følelsesladede eller måske ligefrem vrede og ophidsede, så er det voksne valg at skifte emne eller gå videre.

Det siges om et æsel, at du ikke kan tvinge det til at drikke eller spise – og det engelske mundhed lyder, som bekendt, “a man convinced against his will is of the same opinion still”. Det betyder, på jævnt dansk, at en person der er overbevist imod sin vilje stadig mener det samme

Derfor er der ingen grund til at spilde hverken sin tid eller energi på den slags. Nogle mennesker VIL bare bekræftes i deres egne fordomme. Det gør dem kloge i egen selvopfattelse, men så forbistret anstrengende at være i selskab med, at det simpelthen ikke er til at holde ud.

Derfor er dagens bedste råd, at være opmærksom på selv den mindste intolerance, identficere årsagerne, og få fjernet den tankegang før den æder dig selv og/eller dine omgivelser op, for man risikerer et meget ensomt liv på denne planet hvis man spilder sine talenter på negativ tankegang.

Nogen tanker om dette?

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-20, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.